Get Adobe Flash player

Ogier Loeb előtt a Porschében

A Sebek többfrontos csatájából ezúttal Sebastien Ogier jött ki győztesen, miután a Porsche Mobil 1 Supercup monacói futamán előrébb végzett, mint nagy riválisa, Sebastien Loeb.

A ralivilág két sztárja, akik legutóbb Argentínában küzdöttek meg egymással, a Forma-1 hercegségben megrendezett betétversenyén először vívhattak test-test elleni csatát egymással.

A rali világbajnokság ponttáblázatát vezető Volkswagen Motorsport pilóta a tizenkettedik helyre kvalifikálta magát az időmérő edzésen a Porsche 911 GT3-asok egyikével, a tizenhat körös versenyen, élete első zártpályás viadalán pedig egy hellyel hátrébb, a tizenharmadik pozícióban ért célba. A kilencszeres rali világbajnok Sebastien Loeb a tizenötödik pozícióból rajtolva a tizenhatodik helyen ért célba. A futamot Ogier csapattársa, a Team Allyouneed Project 1 versenyzője, Sean Edwards nyerte.

Ogier a célba érkezés után elmondta, egy fantasztikus tapasztalat volt számára, hogy részt vehetett ezen a versenyen. „Hálás vagyok, hogy valóra vált ez az álmom. Különleges élmény megtapasztalni Monacót egy, a ralitól különböző szemszögből.

Gratulálok Sean-nak, aki szenzációs versenyt futott, és aki hasznos tippeket adott nekem előtte. Jó versenyem volt, rögtön a rajt után egy helyet előre tudtam lépni. A leggyorsabb köreim nem sokkal maradtak el Sean idejeitől. Tényleg nem volt rossz, főként, ha figyelembe vesszük, csupán egy fél napot tudtam gyakorolni a Porschével. Próbáltam harcolni, hogy előrébb kerülhessek, de Monacóban majdnem hogy lehetetlen előzni. Boldog vagyok és várom már a görög ralit.”

A Volkswagen Motorsport igazgatója, Jost Capiito sem hagyta szó nélkül pilótája teljesítményét. „Sebastien briliánsan teljesített, különös tekintettel arra, hogy nincsen a versenypályákról tapasztalata. Ez is a klasszisát mutatja, gratulálni szeretnék a versenyéhez.”

 

Andrew