Get Adobe Flash player

Emlékezetes brit momentumok

A rali világbajnokság brit fordulója mindig szolgál valamiféle drámával. Néhány ezek közül még inkább különleges momentum…

 

Bővebben...

 

Amikor egy francia nyert Németországban – és nem Sebastien volt a keresztneve

Azt megelőzően, hogy a Deutschland Rallye világbajnoki futammá avanzsált volna 2002-ben, számos gyári csapat tette tiszteletét az egy évvel korábbi, tesztversenynek is beillő futamon, hogy alapvető ismereteket szerezzek az eseményről.

Bővebben...

 

Mikor Puras kész itinerrel jelent meg a pályabejáráson

Carlos Sainz és Dani Sordo után talán Jesus Puras a legismertebb és legsikeresebb spanyol raliversenyző.


Bővebben...

 

A 2001-es portugál apokalipszis

A 2001-es Portugál Rally rettenetes időjárási körülmények került megrendezésre. Ola Floene Henning Solberg oldalán egy Toyota Corolla WRC-vel vett részt az eseményen.

 

Bővebben...

 

Amikor rosszra fordul a jó taktika

Richard Burns többször is kinyilvánította, nem híve annak a rendszernek, hogy a murvás versenyeken az előző napon kialakult eredmények sorrendjében vágnak neki az autók a távnak.

 

Bővebben...

 

San Remo, 1999: Makinen legszebb órái

Csaknem tizenöt évet kellett várni a finnek következő aszfaltos győzelmére ezután a világbajnoki futam után.

Bővebben...

 

Kankkunen esete a postaládával

A háromszoros Finn Rally győztes Juha Kankkunen egyébként sem volt egy lassú versenyző – ezt négy világbajnoki címe is bizonyítja –, de hazai versenyének leustui szakaszán mindig talált egy-két extra másodpercet.

Bővebben...

 

Sztorik a finnekről

Az alábbi két videó hűen mutatja, nem csak a gyorsaságról, győzelmekről, olykor kudarcról, sikertelenségről szól ez a sport. A versenyzők mindig képesek egy kis mókára, néha viszont talán akaratlanul csúszik be egy-egy aranyköpés.

 

Bővebben...

 

Amikor Burns az Akropoliszon nyert

Richard Burns és Robert Reid az 1999-es Akropolisz Rally rajtját megelőzően nem nyert még Subaruval. Görögországban azonban egy csapásra megváltozott ez, miután a huszonegy köves szakaszból tizenhármon bizonyultak a leggyorsabbnak.

Bővebben...

 

Ahonnan a Citroen sikerei erednek

A Citroen 1999-ben szerezte meg első rali világbajnoki futamgyőzelmét. A franciák a Katalán Rally-n aratott diadal után rögtön dupláztak hazai pályán, Philippe Bugalski és Jean-Paul Chiaroni megnyerte a Korzika Rally-t is egy Xsarával.

Bővebben...