Get Adobe Flash player

Sztorik a finnekről

Az alábbi két videó hűen mutatja, nem csak a gyorsaságról, győzelmekről, olykor kudarcról, sikertelenségről szól ez a sport. A versenyzők mindig képesek egy kis mókára, néha viszont talán akaratlanul csúszik be egy-egy aranyköpés.

 

Bővebben...

 

Amikor Burns az Akropoliszon nyert

Richard Burns és Robert Reid az 1999-es Akropolisz Rally rajtját megelőzően nem nyert még Subaruval. Görögországban azonban egy csapásra megváltozott ez, miután a huszonegy köves szakaszból tizenhármon bizonyultak a leggyorsabbnak.

Bővebben...

 

Ahonnan a Citroen sikerei erednek

A Citroen 1999-ben szerezte meg első rali világbajnoki futamgyőzelmét. A franciák a Katalán Rally-n aratott diadal után rögtön dupláztak hazai pályán, Philippe Bugalski és Jean-Paul Chiaroni megnyerte a Korzika Rally-t is egy Xsarával.

Bővebben...

 

A Citroen első győzelme, egy hosszú fejezet kezdete

Különleges viadal volt az 1999-es Katalán Rally, hiszen a World Rally Car-ok elöl egy Kit-Car csente el a győzelmet.


Bővebben...

 

Az első magyar Bajnokok Tornája

Hazánkban az első Bajnokok Tornáját Nagykanizsán rendezték, az eseményre a Járműipari Kiállítás és Vásár keretében került sor 1995-ben, pünkösd hétvégéjén.

 

Bővebben...

 

Didier Auriol, az első francia világbajnok

A hajdani mentőautó sofőr, Didier Auriol 1994-ben érdemelte ki első és egyetlen rali világbajnoki koronáját.

 

Bővebben...

 

Amikor Makinen csaknem lelépett

Tommi Makinennek elege volt. Többre volt érdemes, mint amit a kép mutatott, és ezt tudta. Eljött számára a döntés ideje a ralisporttal kapcsolatban.

 

Bővebben...

 

A McRae varázslat

Már az első évben gyümölcsözőnek bizonyult a Prodrive és a fiatal Colin McRae együttműködése, a skót 1991-ben begyűjtötte a brit bajnoki címet. A szezon vége felé McRae kezdett felnőtté válni, a legjobbját nyújtotta, hogy lerázza magáról a Colin McCrash gúnynevet.

Bővebben...

 

Az RAC Rally, ahol megszületett a McRae legenda

Colin McRae 1994-ben nyerte meg először hazai világbajnoki futamát, de akkori navigátora, Derek Ringer véleménye szerint az 1990-es, incidensekkel tarkított verseny volt az, ahol a legenda megszületett.

Bővebben...

 

McRae just Colin

Részletek a McKlein által kiadott, a legendás rali világbajnokról, Colin McRae-ről szóló McRae just Colin című könyvből.

 

Bővebben...