Get Adobe Flash player

Ralisport ABC - Óvás, fellebbezés

 

Óvás, fellebbezés

Ha egy csapat úgy gondolja, ellenfele tisztességtelen eszközöket használ fel a győzelem érdekében, óvással élhet. Ennek nagyon is szigorú formai követelményei vannak a rali világbajnokságon. A versenyfelügyelőség több óvást is azért utasított vissza, mert nem tartották be a határidőt, nem vették figyelembe az előírásokat, vagy rossz feladót, illetve címzettet jelöltek meg. Az óvást benyújtónak ráadásul ezer eurós óvási díjat is kell fizetnie.

Az óvás levelében pontosan meg kell határozni, a technikai felügyelőségnek melyik alkatrészt kell vizsgálnia. Ez magában hordozza, hogy az autót meg kell bontani, ami az óvást benyújtótól megfelelő letétet igényel, ezt csak abban az esetben fizetik vissza teljes egészében, ha az óvás megerősítést nyert. Ha az óvást bármilyen okból elutasítják, a befizetett díj kárba vész, és a helytelenül meggyanúsított csapat kártérítést kap.

A versenyfelügyelőség ítéletével kapcsolatban természetesen a megóvott versenyzőnek lehetősége van fellebbezésre, az ügyet ilyenkor felsőbb szinten tárgyalják.

 

Andrew