Get Adobe Flash player

Hírek: Jipocar Czech National Team - Fiona mágikus újjászületése

 

Fiona mágikus újjászületése

Martin Prokop szeretett Fiona 1-e elég rossz állapotban hagyta el Argentínát. A Ford Fiesta RS WRC – merthogy egy versenyautóról van szó – a dél-amerikai világbajnoki futam első napján nekiment egy partoldalnak és felborult. Az autó különös helyet foglal el Prokop szívében, miután testvérét, Fiona 2-t, a csapat másik autóját annak második versenyén, a tavalyi német világbajnoki futamon elvesztették. A 22-es karosszériaszámú Fiesta WRC kigyulladt és porig égett.

A május 4-én befejeződött argentin viadal után a Jipocar Racing Team komoly kihívással nézett szembe, hiszen egyetlen autóját vissza kellett szállítani a csapat 12 ezer kilométerre lévő jihlavai műhelyébe, és rajtkésszé varázsolni, hogy a május 31-én Akropolisz Rally-n el tudjon rajtolni.

A csapat vezetője, Quirin Müller a következőket árulta el: „Komoly karosszériamunkákra volt szükség. Három napunk volt a karosszériás műhelyben, majd újabb három az összeszerelésre, hogy esélyünk legyen a következő világbajnoki futamon, az Akropolisz Rally-n történő részvételre.”

Ez volt az első komolyabb beavatkozás Fiona 1-en, mióta a 21-es kasztnijú Fiesta részt vett első futamán, a 2011-es Wales Rally GB-n.

„Azóta a kocsi átesett fejlesztéseken, mint például módosított lengéscsillapítók kerültek bele. Reméljük, hogy a továbbfejlesztett, az M-Sport hivatalos csapata által egész évben használt motort megkapjuk Finnországra vagy Németországra. Elkötelezettek vagyunk az FIA felé, hogy Ausztrália kivételével az összes 2013-as világbajnoki futamot teljesítsük.”

Fiona 1 végül meghálálta a törődést, és az Istenek Raliján a hetedik helyre hozta be a cseh párost.

 

Andrew

 

2013. június 4.