Get Adobe Flash player

Hírek: Jipocar Czech National Team - Prokop versenyfutása az idővel

 

Prokop versenyfutása az idővel

Martin Prokop csapata gőzerővel dolgozik, hogy harcra készen álljanak új autójukkal, a 2015-ös specifikációjú Ford Fiesta RS WRC-vel a Portugál Rally-ra.

Az M-Sport régóta várt újdonsága a rali világbajnokság portugál fordulóján mutatkozik be, de nem csak Elfyn Evans és Ott Tanak szállhat vele harcba, mivel másik három friss fejlesztésű autó is készül a brit műhelyben. Ezeket az A-Style csapata, Lorenzo Bertelli, valamint Martin Prokop kapják. Utóbbi versenyző régi autója, a Fionának keresztelt Fiesta már elkelt, úgyhogy a cseh versenyző alakulatának minden erőfeszítést meg kell tennie, hogy ott lehessen az új helyszínre költöző futam rajtjánál.

„Őrületes!” – mondta el Prokop. „Pénteken kapjuk meg az autót, a verseny előtti héten. Egyenesen Portugáliába megyünk vele egy tesztre. Szerettem volna két napot, de úgy gondolom, csak egyre lesz időnk, mielőtt elrajtolna a verseny.”

A kocsi összeszerelésében a Jipocar Czech National Team egy mérnöke és két szerelője is részt az M-Sport székhelyén, akik amellett, hogy megismerik ezzel az autót, segítik is a munkálatokat. „A terv az, hogy péntekig befejezzék, úgyhogy utána indulhatunk Portugáliába és hétfőn tesztelhetünk” – tette hozzá a csapat vezetője, Quirin Müller. „Oké, Martinnak egy napja lesz, hogy hozzászokjon, de a motort és az erőátvitelt kivéve ismerős lesz neki az autó nagy része. Egy másik pozitív dolog természetesen, hogy a változások mind fejlődést jelentenek, úgyhogy úgy gondolom, Martin képes lesz kényelmesen érezni benne magát az idő alatt, amink lesz. Talán nehéz lesz a negyedik helyért meccselnie, amit Argentínában megszereztünk, de ha műszaki gondok nélkül, jól működik az autó, akkor ki tudja?”

 

Andrew

 

2015. május 6.