Get Adobe Flash player

Hírek: Jipocar Czech National Team

 

Prokop gumit váltott

 

Martin Prokop Michelin abroncsokkal vágott neki az Argentin Rally-nak, miután a futam előtti utolsó pillanatban a DMACK-ról a francia gyártó gumijaira szavazott.

Arra a kérdésre, hogy miért történt a váltás, a Ford Fiesta RS WRC-vel versenyző pilóta a következőket nyilatkozta: „Nagyon jó a kapcsolatom a DMACK-kal, a fejlesztések kapcsán is dolgoztam velük, de arra számítottam, hogy a gumik teljesítménye gyorsabban javul. Ugyanakkor észrevehettük azt is, hogy a Michelin nagy előrelépést tett a saját abroncsaival. A szponzoraim azt szeretnék látni, hogy – rövid időn belül – jobban teljesítek, emiatt úgy éreztük, ez a jó irány.”

Prokop világbajnoki futamon elkönyvelt legjobb helyezése egy negyedik pozíció, ezt egy évvel ezelőtt éppen Argentínában, a DMACK gumijain érte el. A cseh versenyző az idei argentin futamra kitűzött céljairól így beszélt a kvalifikáció után: „Az elmúlt év nagyon jól sikerült, tény, valóban ez volt a legjobb ralim, emiatt remélem, jó munkát végzünk majd ismét. A probléma a gumiváltás. Nem volt lehetőségünk tesztelni a váltás óta, így a futamon kell dolgoznom a beállításokon. Biztos, hogy ez a gumi máshogy működik a lengéscsillapítókkal és a csomag más vezetési stílust igényel majd. Némi időre lesz szükség ahhoz, hogy ráérezzek. A kvalifikáción nem éreztem túl jól magam a kocsiban. Több időre van szükségem.”

Prokop idei legjobb eredménye eddig két hetedik helyezés Svédországból, valamint Portugáliából

 

A Jipocar Czech National Team pilótája egy hasonlattal élt, amikor a gumik közötti különbségről kérdezték: „Ez egy kicsit olyan, mint a tenisz, mikor van egy ütőd, és tudod, mit fog csinálni, ha beleütsz a labdába. Ha ütőt cserélsz, máshogy fog viselkedni az új. Lehet, hogy jó lesz, az is lehet, hogy jobb lesz, mint az előző, de rá kell érezned, és kitalálni, hogyan működik. Ez az ahol tartunk, rá kell éreznünk az autóval a gumikra.”

Prokop úgy érzi az átállás gyorsan lesz: „Azt hiszem, az első nap felénél rendben leszünk.”

A prioritásos versenyzők egy szezon alatt két alkalommal válthatnak gumibeszállítót a rali világbajnokságon.

 

Andrew

 

2013. május 3.