Get Adobe Flash player

A MINI visszatért

Három hónappal a Szardínia Rally-n történt bemutatkozása után, egy átfogó tesztprogramot követően a MINI csapata a finn futamon visszatért a világbajnokságra. 

David Lapworth, a projekt tanácsadója elmondta, hogy az északi versenyre a motorvezérlés frissített szoftvert kapott, de az elektronikus gázpedál is új, az másik beszállítótól érkezik.

„A Szardínia Rally óta a legtöbb teszt aszfalton zajlott, de Finnországra egy jó, biztató eredményekkel zárult próbát is tartottunk” –mondta el Lapworth, aki azt nem említette, hogy Kris Meeke balesetének köszönhetően a tesztprogramot át kellett szervezniük. „Az autó beállításaiban vannak kisebb módosítások, de leginkább arra koncentráltunk, hogy a kocsi vezetőbarát legyen, kitaláljunk üzembiztos megoldásokat, és így tovább. A szardíniai rajthoz állás célja az volt, hogy biztosak legyünk abban, minden működik. Most van időnk arra, hogy finomítsuk a részleteket. A lengéscsillapító beszállító, az Öhlins is új fejlesztéssel látott el minket, ez legfőképpen a finn versenyre szólt.”

A MINI WRC csapatának következő versenye a világbajnokság német állomása, ahol a kocsi WRC változata először lesz látható aszfalton. Egy autó összeépítése folyamatban van erre a futamra, a másik egy Finnországban használt kocsi lesz átépítve.

 

Andrew