Get Adobe Flash player

Hírek: Drive DMACK Fiesta Trophy

 

DMACK Fiesta kupa a világbajnokságon

A DMACK és az M-Sport egyesítette erőit és bejelentette, Drive DMACK Fiesta Cup néven új, a rali világbajnokságon futó sorozatot hoz létre fiatal versenyzők számára, melynek fődíja egy WRC 2-es indulási jog a 2015-ös szezonra egy Ford Fiesta R5 ülésében.

A Drive DMACK Fiesta Cup azokkal a Ford Fiesta R2-es autókkal fut, melyek 2011-ben és 2012-ben a WRC Academy-n, 2013-ban pedig a junior világbajnokságon voltak láthatóak.

„A versenyzők a rali világbajnokság öt európai futamán fognak csatába szállni, melynek során a DMACK gumijait használják, a győztes a teljes, hétfutamos WRC 2-es sorozaton vehet részt a népszerű Fiesta R5-tel” – áll a sajtóközleményben. „A regisztrált versenyzők egyforma Fiesta R2-ket kapnak, amiket az M-Sport készít fel és szervizel.”

A versenyzők a 99.950 fontos – mintegy 36 millió forintos – nevezési díj befizetése után mutathatják meg tehetségüket a világnak. A Drive DMACK Fiesta Cup az áprilisban megrendezésre kerülő portugál viadalon veszi kezdetét. Ezt követi újabb két murvás verseny Lengyelországban és Finnországban, majd két aszfaltversennyel zárul a bajnokság, melyeket Németországban és Franciaországban rendeznek.

Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: „Az M-Sport régóta foglalkozik új tehetségek felkutatásával, az új kaland pedig azt jelenti a DMACK-kal, hogy a tradíció folytatódik.

A Drive DMACK Fiesta Cup egy költséghatékony utat kínál a világ legtehetségesebb fiataljai számára, hogy betörjenek a nagyvilág gyorsasági szakaszaira, a fődíj pedig azt jelenti, hogy kiélezett versengést láthatunk majd az évad során. Nem kell mondani, alig várom már, hogy lássam, ki az a tehetség, aki elő fog bukkanni.”

Dick Cormack, a DMACK autósport igazgatója a következőket tette hozzá: „A DMACK a kezdetektől a költséghatékony versenyzésre helyezte a hangsúlyt azzal, hogy elérhető kínálatot biztosított az autósport számára a gumiabroncsokból. Az M-Sporttal történő együttműködés és a Drive DMACK Fiesta Cup kihirdetése a feltörekvő versenyzőket támogatja majd, egy olcsó utat biztosít a rali világbajnokság felé.

Egy teljes támogatású WRC 2-es lehetőség egy hihetetlen díj, ez kétségkívül népszerűvé teszi majd a kupát.”

 

Andrew

 

2014. január 9.