Get Adobe Flash player

Hírek: JRM - Tíz új Subaru a JRM-nél

 

Tíz új Subaru a JRM-nél

A James Rumsey Motorsporthoz kiszállításra került Japánból tíz darab 2015-ös specifikációjú Subaru WRX STI, az autókból az FIA új R4-es szabályzata alapján épít raliautókat a brit versenyistálló.

A daventry-i székhelyű cég az STI hivatalos partnere, ők az egyetlenek jelenleg, akik 2015-ös specifikációjú Subaru építését tervezik. Az új kocsival a WRC 2-ben és az ERC 2-ben is rajthoz lehet állni, valamint más regionális sorozatokban, melyek az N4-es, illetve R4-es autók számára kiírásra kerülnek.

A 2015-ös Subaru WRX STI R4-et az STI mérnökei úgy harangozták be, mint a sorozatgyártású alapokkal rendelkező járműveik közül az eddigi legjobb kezelhetőségű raliautót. Mindez a merevebb karosszériának és futóműnek köszönhető, aminek köszönhetően javult a kocsi tapadása és kanyarokban mutatott teljesítménye, összehasonlítva a sorozatgyártású kategória korábbi modelljeivel.

A JRM subarus programját a nagy tapasztalatokkal rendelkező Eddie Corr vezeti. Az ír mérnök pályafutása során a Porschénél, a Lotus-nál, a Prodrive-nál és a Williams Forma-1-es részlegénél is vezetett autósporttal, illetve nagy teljesítményű közúti autókkal kapcsolatos projekteket. Corr a következőket mondta el a csapat előtt álló feladatokról: „A JRM 2014-es specifikációjú N csoportos autója hatalmas potenciált mutatott az ERC 2-es sorozatban tavaly, a célunk pedig az, hogy erre építkezzünk és egy olyan R4-es kocsit hozzunk létre, ami a legmagasabb szinten is nyerni tud.”

 

Andrew

 

2015. március 26.