Get Adobe Flash player

Hírek: JRM - A JRM leleplezte az NR4-es specifikációjú Subaru WRX STI-t

 

A JRM leleplezte az NR4-es specifikációjú Subaru WRX STI-t

Az autósportra szakosodott brit műhely, a JRM bemutatta a világ legújabb Subaru WRX STI sorozatgyártású raliautóját, amivel a WRC 2-es és az ERC 2-es sorozatban, valamint más regionális bajnokságokban is rajthoz lehet állni.

A nemzetközi homologizációval rendelkező autónak a Subaru MY15 WRX modelltípusa biztosítja az alapot, az az FIA legújabb, 2015-ös NR4-es műszaki szabályozása szerint (mely a korábbi N4-es és R4-es kategóriákat váltja) épült.

A JRM a Subaru Tecnica International hivatalos báziscsapata, 2015-ös versenyautója a Subaru japánban lévő autósport részlegének mérnökeivel együtt készült.

A legújabb specifikációjú Subaru WRX STI-t a japán autógyár eddigi legjobb kezelhetőséggel rendelkező raliautójának kiáltották ki, ami a továbbfejlesztett karosszériának és a felfüggesztés merevségének köszönhető. Ez azt jelenti, hogy az autó jobb tapadással és kanyarodási teljesítménnyel rendelkezik, mint a korábbi modellek.

A fejlesztéseket a nagy ralisport tapasztalatokkal rendelkező mérnök, Eddie Corr koordinálta. A kocsi tesztprogramja most kezdődik Terry Kaby-vel, aki már több mint huszonöt éve vesz részt gyári raliautók fejlesztésében.

„Ez a világ legújabb sorozatgyártású raliautója, és specifikusan az FIA új NR4-es előírásai szerint épült, amit annak megfelelően vezettek be, hogy nagyobb játszóteret biztosítsanak a sorozatgyártású kategóriának” – mondta el Steve Smith, a JRM értékesítési vezetője.

„Az elmúlt néhány évben ínség volt azokat az autókat illetően, amik a sorozatgyártású ralizásban megjelentek, úgyhogy az a célunk, hogy ennek az autónak a bevezetésével, ami teljesen új és friss, felrázzuk a kategóriát.

2015-ös modellként ez az NR4-es WRX STI a legeslegutolsó járműtechnológiát – amit a Subaru az utcai változathoz fejlesztett – hozza be a ralisport sorozatgyártású kategóriájába. Azt várjuk, hogy ez egy jelentős lépés lesz a teljesítményt illetően, amiből azok a párosok hasznot fognak húzni, akik komolyan gondolják, hogy a versengés bármelyik szintjén megnyerik a sorozatgyártású kategóriát.”

A JRM legújabb Subaru raliautója most kiterjedt tesztelési és fejlesztési programon esik át, hogy felkészítsék a versenyen történő bemutatkozására, amire a rali Európa-bajnokság egyik soron következő fordulóján fog sorra kerülni.

 

Andrew

 

2015. június 21.