Get Adobe Flash player

Jönnek a francia R5-ösök - A várakozás folytatódik

 

A várakozás folytatódik

A Peugeot és a Citroen új, R5-ös autóinak kiszállításaiban történő késlekedés számos versenyző programjára és szponzorációjára van hatással. Van, aki jelentős változtatásra szánta el magát emiatt.

A spanyol ACSM Rallye Team is ezen csapatok között van, ők komoly programot – előbb egy Európa-bajnoki futamot, az Ypres Rally-t, majd négy, a német, a francia, a katalán és a brit viadalt – terveztek Xavi Pons-szal és egy Citroen DS3 R5-tel. A csapatnak több másikkal együtt azt mondta a Citroen, hogy a DS3 R5-ök kiszállítása szeptemberig csúszik. Az ACSM emiatt attól az M-Sporttól rendelt meg egy Ford Fiesta R5-öt, akik arról számoltak be, hogy már hatvanhárom Fiesta R5 fut a különböző csapatoknál és további tizenötre van megrendelésük. Az új megrendeléseket augusztusban tudják csak kiszolgálni. Pons, akinek az idei programját a spanyol bajnokságban használható autók körüli hercehurca befolyásolja, a Fiesta megérkezéséig egy Mitsubishi Lancer Evo X-essel tér vissza a Szardínia Rally-n a világbajnokságra.

Karl Kruuda ugyanakkor már egy 208 T16-tal, a Tagai Racing Technology által épített R5-ös Peugeot-val ejtheti meg a típus világbajnoki bemutatkozását a szigeten, ahol a konszerntárs Citroen DS3 R5 is megmutatja magát a WRC 2-es mezőnyben Sebastien Chardonnet-vel. Kruuda egy észt bajnoki futamon kipróbálhatta a legfiatalabb oroszlánt, a győztessel megegyező összidőt autózva végzett a második helyen.

 

Andrew

 

2014. május 28.