Get Adobe Flash player

Ismét munkában az M-Sport varázslói

Az elmúlt évek során megszokhattuk, hogy az M-Sport szerelői nem ismernek lehetetlent, amikor arról van szó, hogy a csapat jócskán összetört autója folytathassa a versenyt. Ha kell, hajnalig dolgoznak az éppen aktuális áldozaton, bukócsövet javítanak, fényeznek, teljesen újjáépítik a kocsit, csak hogy előzőleg megtévedt versenyzőjük visszaállhasson és folytathassa a viadalt.

Argentínában Mikko Hirvonen biztosított elfoglaltságot a srácoknak, miután jókora tempónál saját figyelmetlenségének köszönhetően eltalált egy betonfalat a Ford jobb oldalával.

A szervizparkban egy mérnök, nyolc szerelő, egy motormérnök, két karosszéria specialista, egy-egy erőátviteli, hidraulikai és részegység összeszerelési specialista, valamint két alkatrészvizsgáló szakember váltogatták egymást Hirvonen Fiesta WRC-je körül egy háromórás időszakban, hogy talpra állítsák a megsérült autót.

A Fiestát teljesen lecsupaszították, a csapat kicserélte az első és hátsó kereszttartókat és a felfüggesztést, a sebességváltót, a hátsó differenciálművet, a jobb első és jobb hátsó féknyerget, valamint kijavította a bukócsőrendszer első részét, hogy a kocsi szombaton reggel versenyképes állapotban várja legénységét, Hirvonent és navigátorát, Jarmo Lehtinent.

Malcolm Wilson alakulata a Facebook oldalán köszönte meg a csapattagok erőfeszítéseit: „Újabb fantasztikus munka az M-Sport csapatától!”

 

Andrew