Get Adobe Flash player

Tanak rendszámcseréje

Ott Tanak gyanúba keveredett a 2014-es Argentin Rally-n, miután a szkeptikusok azt feltételezték, hogy a verseny második szakaszán csúnyán összetört Ford Fiesta R5 nem került megjavításra, hanem egyszerűen kicserélték azt. Ez egy rosszindulatú feltételezésnek bizonyult, bár jó ok volt rá.

Az első napon ugyanis a DMACK autója a PY13 LWS-es rendszámot viselte, ugyanazt, mint amit ez a 28-as számú Fiesta R5 karosszéria a szezon elején Svédországban Jari Ketomaa-val, majd Mexikóban Quentin Gilberttel.

Miután újjáépítette az Autotek csapata, Tanak az argentin viadal második napjának reggelén egy csaknem makulátlan kocsival indult útnak, amin viszont a PY63 LWS-es rendszám volt látható. A valóságban az autó ugyanaz volt, csak ennek a rendszámnak nem szabadott volna rajta lennie. Ez egy egyszerű hiba volt, amit a matricarendszámok eredményeztek.

Nem ez az első alkalom, hogy ilyen történt. Mikko Hirvonen Ford Focus WRC-jét is alternatív rendszámmal lehetett látni Monte-Carlóban az egyik évben, akkor viszont senki nem beszélt autócseréről. Hirvonen abban az esetben kisebb látogatást tett az út mellett, ami után egy másik autó lökhárítóját kapta. A csapat nem figyelt a rendszámokra, így a kocsi elején más azonosító volt, mint a hátulján.

 

Andrew