Get Adobe Flash player

Thierry Neuville WRC összehasonlítása

Thierry Neuville az elmúlt három esztendőben három különböző típusú World Rally Car-t is kipróbálhatott. Az ifjú titán 2012-ben egy Citroen DS3 WRC volánja mögött mutatkozott be a világbajnokság csúcskategóriájában, majd átnyergelt a Ford Fiesta RS WRC-re. A tavalyi év végén aztán Neuville elfogadta a sorozat új csapatának, a Hyundai Motorsportnak az invitálását, melynek színeiben egy i20 WRC volánja mögött rója a kilométereket idén.

A belga pilóta arra vállalkozott, hogy összehasonlítja a különböző WRC-ket: „A Hyundai futóműve nagyon stabil, talán azért, mert egy kicsit hosszabb az autó, mint a többi. Ez segít a tempós részeken és a gyors szakaszokon, de ahol kanyargós, ott küzdünk egy kicsit a kanyarba történő befordulással. A futómű nagyon jó, azonban volt néhány problémánk a megbízhatósággal, mivel elgörbítettünk néhány alkatrészt, de dolgozunk ezen, és erősebbé tesszük őket. Az általános kezelhetőség nem olyan rossz. A Fiesta tényleg egy olyan autó volt, amit könnyű kezelni, könnyű vezetni. Azt mondanám, hogy jelenleg valahol a Fiesta és a Citroen között vagyunk. Azt mindenki megerősíti, hogy a DS3-at nagyon nehéz vezetni. Valahol közöttük vagyunk most.

Azt mondanám, hogy a motor nem olyan erős, mint a DS3-é vagy a Fiestáé. Jelenleg ez a leggyengébb pontja az autónak. Nagy meggyőződésem, hogy amint nagyobb teljesítményt és nyomatékot találunk, a dobogóért fogunk küzdeni. Összességében azt kell mondanom, élvezettel vezetem az i20 WRC-t!”

 

Andrew