Get Adobe Flash player

Hírek: Porsche 997 RGT - Tuthill Porschéje történelmet írt

 

Tuthill Porschéje történelmet írt

Richard Tuthill a Deutschland Rallye abszolút huszonhetedik helyét megszerezve történelmet írt, mivel huszonnyolc év után az övé volt az első Porsche, ami rali világbajnoki futamon célba ért.

A zuffenhauseni gyártó autója legutóbb az 1986-os Akropolisz Rally-n állhatott a céldobogóra, azt Saeed Al Hajri vezette. Arra, hogy egy sportkocsival ismét ilyen történhessen, a Nemzetközi Automobil Szövetség R-GT szabályai adtak lehetőséget, ami alapján a különlegesebb építésű járművek is visszatérhettek a gyorsasági szakaszokra. Ennek előírásai nem teszik szükségessé a gyártók általi homologizálást, a privát csapatoknak ugyanakkor egy hosszú és komplex folyamatot kell végigvinniük.

A brit csapat a futam előtti héten tesztelt a Mosel folyó völgyében, Tuthillnek pedig nem csak maga az autó okozott kellemes perceket. „Ami meglepett, az a kocsi fogadtatása volt. Sok pilóta jött oda hozzánk beszélgetni róla, a szurkolók pedig egész nap nem hagytak ott minket.”

Menet közben persze sok új információ is napvilágra került a kocsiról. „Valójában nagyon érdekes volt – nyilatkozta Tuthill arról, hogy mennyire is volt nagy kihívás az alapokról felépíteni az autót –, mivel vannak olyan részek, ahol lehet gondolkodni, míg más területeken nincs engedélyezve a szabályok miatt, hogy hozzányúljunk. A legfontosabb dolog, hogy egy jó alapautóval álljunk neki, úgyhogy ilyen tekintetben ez tulajdonképpen olyan, mint az N csoport, de vannak olyan megoldásaink, melyek egyediek.”

Ezt követően arról esett szó, hogy ez a végleges változata-e az autónak. „Jó ponton vagyunk a kocsival, de nem mondanám, hogy amit látunk, az a végleges verzió lenne. Ezt követően azon fogunk dolgozni, hogy a Rally GB-re ellássuk a kocsit a murva specifikációval, ami egy újabb játék lesz” – árulta el Tuthill. „Még mindig dolgozunk a futómű beállításain az Exe-TC-vel, és a motorral is kell egy kicsit foglalkozni: jelenleg nagyon erős, de lehetne nyomatékosabb is, ez egy olyan helyzet, ami egy pályaversenyzésből származó erőforrásnál várható is.”

A brit csapattulajdonos mesélt arról is, hogy a klasszikus Porschékkel felhalmozott tudásból mennyit tudtak alkalmazni a 997-nél. „Elég sokat, mivel a historic autóink öregnek néznek ki ugyan, de a bennük lévő technológia mindig is nagyon modern, különösképpen amikor a felfüggesztésről és a lengéscsillapításról van szó. Az alap járműdinamika is ugyanolyan, de az R-GT autóban természetesen sokkal gyorsabban történik minden.”

Az R-GT szabályok egyik problémája ugyanakkor az, hogy a „teljesítmény-kiegyenlítésre” törekszik, ezáltal nem teszi lehetővé a Porschének és a hasonló autóknak, hogy a ralisport csúcskategóriáját képviselő, a gyárak által jókora befektetéssel megalkotott WRC autókkal versenyre keljen. „Az egyik legérzékenyebb változtatás az autónkon a 36 milliméteres levegőszűkítő beépítése, ami a standard 8500-as percenkénti fordulatszámon tapasztalt 450 lóerős csúcsteljesítményt 300 lóerő környékére hozza le 7000-es fordulaton. De még így is nagyszerű vezetni” – mesélte Tuthill.

És hogy mennyire gondolja a csapat versenyképesnek az autót? „Végül is ezt arra terveztük, hogy más R-GT autók ellen versenyezzen, úgyhogy nem várhatjuk el, hogy az idei Deutschland Rallye-n más kocsikkal legyen összehasonlítható. Hasonló a lóerő/súly aránya az N csoportos autókéhoz, de ez hátsókerékhajtásos, úgyhogy elkerülhetetlen, hogy valamennyi időt veszítsen azokkal szemben.”

Annak ellenére, hogy 2000 óta nem vett részt világbajnoki futamon, Tuthill végül problémamentes hétvégét tudhat maga mögött a 997 RGT-vel, bár az utolsó napon volt egy kicsúszása.

„A három nap és a háromszáz gyorsasági kilométer során hibamentes volt a kocsi, minden, amit tennünk kellett, üzemanyagot tölteni bele és alkalmanként kereket cserélni” – említette a csapattulajdonos-versenyző, akinek Stephane Prevot navigált Németországban. „Elképesztően néz ki és elképesztően szól, de az igazán hihetetlen dolog, hogy mekkora öröm vezetni. Az erő ellenére valójában nagyon kezelhető: együttműködik a pilótával és nagyon gyorsan lesz az embernek az az érzése, hogy eggyé vált vele. És szép dolog egy kis rekordot is felállítani, mivel nem hisszük, hogy bármilyen Porsche is befejezett volna egy rali világbajnoki futamot 1986 óta.”

A Tuthill-féle csapat most a 997 RGT murva specifikációján dolgozik, mely a tervek szerint a szezon végén a Brit Rally-n mutatkozik be tehát.

 

Andrew

 

2014. szeptember 5.