Get Adobe Flash player

Hírek: Porsche 997 RGT - Elkezdődik az RGT Porschék gyártása

 

Elkezdődik az RGT Porschék gyártása

A Tuthill Porsche megerősítette, hogy – korlátozott darabszámban – megkezdi a világbajnoki futamokon is látott Porsche 997 RGT gyártását. A döntés azt követően született meg, hogy az autó idei két világbajnoki futamon történt rajthoz állása során jelentős volt az érdeklődés az úttörő projekt után.

Az R-GT kategóriájú kocsi a Deutschland Rallye-n mutatkozott be a világbajnoki porondon a csapat tulajdonosával, Richard Tuthill-lal, akinek Stephane Prevot navigált. Az autó célba ért, a Porsche márkának huszonnyolc év után ez volt az első befejezett világbajnoki futama. A sikeres debütálást újabb viadal követte, ahol még nagyobb figyelemben részesült a versenygép, mivel a Francia Rallye-ra a négy világbajnoki futamgyőzelemmel büszkélkedő Francois Delecour ült a volánja mögé. A hazai pályán versenyző pilóta remek szakaszidőket elkönyvelve sokáig az első húszban autózott, amivel bizonyította a Tuthill Porsche által kiadott sajtóközleményben 911 RGT-nek nevezett kocsi versenyképességét.

„A Porsche 911 RGT autónk komoly izgalmat okozott mindenhol, bármerre is járt” – mutatott rá Richard Tuthill. „Ez egy költséghatékony és extrém módon megbízható raliautó, mellyel az elkövetkezendő években mind a versenyzők, mind a csapatok élvezni fogják a ralizást. Mindig is tetszett nekem az R-GT koncepció, és örülök, hogy építhetünk néhány autót a megfelelő ügyfeleknek, akik versenyezni fognak vele.”

A Tuthill mérnökei szorosan együttműködtek a sportág irányító testületével, az FIA-val, hogy egy megfelelően versenyképes platformot hozzanak létre a 2015-ös FIA R-GT kupára, ami egy ötfordulós, a világ- és az Európa-bajnokság egyes futamait magában foglaló sorozat lesz. Az FIA homologizációval a Porsche 997 RGT a nemzeti bajnokságokban is részt vehet.

Graham Prew, a Prodrive korábbi értékesítési vezetője fogja a Tuthill-féle R-GT autó értékesítési programját irányítani, ami magában foglal majd teszteket is, melyeken az Egyesült Királyságbeli, ír, illetve európai érdeklődők is részt fognak venni. Az első megrendeléseket a januári Monte-Carlo Rallye-ra, a 2015-ös R-GT kupa nyitó fordulójára tudja teljesíteni a brit cég.

„A Tuthill Porschét úgy ismerem, mint akik évek óta a legjobbak a piacukon, amit legfőképpen a klasszikus Porschékkel a ralisport világában elért dominanciájuk biztosít” – kommentálta Prew. „A lehetőség, hogy a kezdetektől benne legyek a Porsche 911 RGT koncepcióban, túl jó volt ahhoz, hogy kihagyjam, és teljesen bizakodó vagyok, hogy a versenyzők szerte a világon szeretni fogják ezt az autót. Nagyon jól összerakott kocsi, az eddigi eredményei önmagukért beszélnek. Alig várom, hogy a jövő évben láthassam a ralikon mindegyiket!”

 

Andrew

 

2014. október 21.