Get Adobe Flash player

Hírek: Porsche 997 RGT - Nem engedik a Tuthill Porschét rajthoz állni Wales-ben

 

Nem engedik a Tuthill Porschét rajthoz állni Wales-ben

Visszavonta a Brit Rally-ra leadott nevezését Richard Tuthill, mivel a Porsche 997 RGT-jének murvás szerepléshez történő átalakításait nem hagyta jóvá az FIA.

Tuthill Németországban állt rajthoz az autóval először, majd átadta annak volánját a világbajnokság francia futamán Francois Delecournak. A 997-et aszfaltra homologizálták, a murvás szerepléshez szükséges eltérő felfüggesztés azonban nem került jóváhagyatásra. Tuthill a múlt héten Genfbe utazott abban a reményben, hogy meg tudja győzni az FIA technikai részlegét, de ők hajthatatlannak bizonyultak.

A Nemzetközi Automobil Szövetség rali bizottságának igazgatója, Jarmo Mahonen megérti Tuthill csalódottságát és szeretné elérni, hogy a 997 RGT jövőre szerepelhessen már laza talajon. „Kár, hogy ez történt” – mondta el Mahonen. „Richard eljött hozzánk a múlt héten, hálásak vagyunk a segítségéért, hogy megpróbálja ezt megoldani. Van némi probléma a technikai szabályokkal és néhány felfüggesztési elemmel, ami nem került homologizálásra. Láttuk, hogy mennyire is látványosak ezek az autók aszfalton, és kétségtelen, hogy murván is szemügyre akarjuk őket venni. A technikai részlegünk azon dolgozik, hogy ez jövőre megtörténhessen, de a probléma egy része az, hogy a dolgok nem mindig történnek olyan gyorsan az FIA házában.”

Abban a reményben, hogy Wales-ben rajthoz állhat, Tuthill a múlt héten tesztelte a murvás specifikációjú kocsit, ami minden gond nélkül futott. „Anélkül teljesítettünk ugyanolyan távolságot, mint amennyit a Brit Rally-n egy nap alatt megtettünk volna, hogy egy csavart is meg kellett volna húzni az autón. Egyáltalán nem volt semmi problémánk, csodás volt az autót vezetni. Olyan érzés volt, mintha arra született volna, hogy murván hajtsák. Mondanom sem kell, nagyon csalódott vagyok, hogy ezen a héten nem versenyezhetek Wales-ben, gyönyörű lett volna a Porschét azokon az utakon vezetni” – mondta a csapattulajdonos.

„Megértem az FIA döntését és köszönöm Jarmo Mahonen, valamint Michele Mouton nyitottságát és azt, hogy folyamatosan segítettek. Meg kell hagyni, nem tudom rejtegetni a csalódottságomat annak az időigényes folyamatnak a kapcsán, amit májusban kezdtünk” – zárta gondolatait Tuthill.

 

Forrás: www.autosport.com

 

Andrew

 

2014. november 12.