Get Adobe Flash player

Hírek: Porsche 997 RGT - Delecour az R-GT sorozatban

 

Delecour az R-GT sorozatban

Francois Delecour részt fog venni az FIA új kiírásában, a világ- és Európa-bajnoki futamokat tartalmazó R-GT Cup-ban.

A francia a Monte-Carlo Rallye-n kezdődő bajnokságot a Tuthill Porsche alakulattal teljesíti. „Autónk az eddigi megmérettetésein bizonyította, hogy gyors és robusztus, emellett különösen költséghatékony az üzemeltetése” – mondta el Richard Tuthill csapattulajdonos. „Lelkes támogatói vagyunk a kezdetektől fogva az R-GT koncepciónak, mely szerint a leginkább múltidéző sportautók részt vehetnek a nemzetközi raliversenyeken.”

Delecour, aki 1994-ben megnyerte a hercegségi futamot, vezette már élesben a brit csapat 997 RGT-jét, a Francia Rallye-n nagy csatában volt a szintén porschés Romain Dumas-val, amikor egy vezetői hiba következtében megsérült autója hűtője. Az 54 esztendős pilóta az elzászi verseny óta kizárólag arra fókuszált, hogy elő tudja teremteni a sorozatban történő részvétel költségvetését. „Fantasztikus, hogy indulhatok az R-GT-Cup-on, ez egy fantasztikus lehetőség” – nyilatkozta Delecour. „Léteznek szép versenyek, de az biztos, hogy a Monte-Carlo lesz a legnehezebb. Nagyon fontos, hogy megnyerjük ezt.”

Delecour ezen a héten két napon keresztül fogja tesztelni a Porschét a Francia-Alpokban. Annak ellenére, hogy tizennyolcszor vett már részt korábban a Montén, nem becsüli alá az előtte álló feladatot. „Segíteni fog, hogy lesz valamennyi tapasztalatunk ezzel az autóval az ilyen utakon, mielőtt megkezdjük a versenyt” – mondta el a Visit Romania támogatását élvező, összesen négy rali világbajnoki futamgyőzelemmel rendelkező versenyző. „Ez egy nagyon-nagyon nehéz viadal lesz ennek a kocsinak. A Porsche elég széles, néhány ezek közül a szakaszok közül viszont szűk és trükkös, ráadásul természetesen nem fogunk ugyanolyan tapadással rendelkezni, mint a négykerékhajtásos autók. Fantasztikus, hogy ismét vezethetem ezt a kocsit. Ez az én versenyem, a Monte, és itt lenni egy Porsche 911-gyel egy álom számomra.”

Monte-Carlóban Dumas is rajthoz áll, valamint Marc Duez is. A sorozat ezt követően Belgiumba, a Deutschland Rallye-ra, Svájcba, végül Korzika szigetére látogat.

 

Andrew

 

2015. január 13.