Get Adobe Flash player

Hírek: Porsche 997 RGT - Delecour folytatná a porschés menetet

 

Delecour folytatná a porschés menetet

Francois Delecour azon van, hogy 2016-ban megvédhesse az idei évben megszerzett R-GT Cup koronáját.

A négyszeres rali világbajnoki futamgyőztes egy versennyel a befejezés előtt megnyerte az R-GT sorozat első kiírását, miután a sorozat negyedik viadalán, Korzikán a második győzelmét aratta. A Tuthill csapat Porsche 997 RGT-jét hajtó francia pilóta ennek ellenére úgy tervezi, hogy az R-GT Cup utolsó állomásán, az október legvégén Svájcban megrendezésre kerülő Rallye du Valais-on is rajthoz áll.

„Az egyik ambícióm az volt, hogy visszahozzam a Porsche nevet a rali világbajnokságba, és Richarddal meg is tettük ezt” – nyilatkozta az Autosport magazinnak Delecour. „Egy fantasztikus év volt ez, és feltétlenül azon vagyok, hogy a jövő évben is visszatérjek ugyanezt megtenni.”

A technikai szabályzat lehetséges módosítása miatt arra is kilátás van, hogy a visszafojtott Porsche erősebb legyen jövőre, aminek Delecour kifejezetten örülne. „A módosított levegőszűkítővel futni nagy segítség lenne számunkra. Még különlegesebbé tenné ez az autókat” – mondta el Delecour, akinek idén egyetlen állandó ellenfele volt az R-GT Cup-ban, mégpedig a 2010-es Le Mans-i 24 órás versenyt megnyerő Romain Dumas.

Az FIA azért hozta létre az R-GT bajnokságot, hogy növelje a GT autók részvételét a ralisport legfelsőbb szintjén. A sorozat versenynaptára világ- és Európa-bajnoki futamokat is tartalmaz, de mind az öt viadal aszfalton zajlik.

 

Andrew

 

2015. október 19.