Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 R3T - Utólag kizárták a juniorok Citroenjeit a Francia Rallye-ról

 

Utólag kizárták a juniorok Citroenjeit a Francia Rallye-ról

Technikai szabályszegés miatt tízezer eurós utólagos büntetésben részesült a Citroen Racing, a Francia Rallye-n a junior világbajnokság keretében célba érő hét Citroen DS3 R3T-t pedig ki is zárták a futamról.

A Francia Rallye technikai felügyelői a hét folyamán ismét összeültek, miután a rali világbajnokság francia fordulóját követő technikai ellenőrzésen a junior világbajnokságot megnyerő Stephane Lefebvre autójában a homologizációnak nem megfelelő kipufogó oldali vezérműtengelyt találtak. A junior sorozatban rajthoz álló autókat ugyan független csapatok készítik fel, de azokhoz a Citroen Racing biztosítja az egymással megegyező, plombált erőforrásokat. A Citroen versenyrészlege közölte, a homologizációs formula hibája okozta az eltérést, azon az egyik méretnél rossz helyre került egy vessző.

Lefebvre-t és a többi junior célba érőt kizárták a Francia Rallye-ról, ami alól kivétel volt a junior értékelés, abban az érintett párosok megtarthatták pontjaikat. A Citroen Racinget a büntetésen kívül az üggyel kapcsolatos költségek miatt további 2500 euró megfizetésre is kötelezték.

A kizárás rekordszámú, hét autót érintett, ami eggyel több, mint a 2013-as Akropolisz Rally végértékelésből kivett hat Ford Fiesta R2. Azokat – a szintén junior világbajnokságon részt vevő autókat – a kipufogócsonk miatt zárták ki. A két esetben közös a versenyfelügyelők elnökének személye, melyet mindkétszer az egykori navigátor, Robert Reid töltött be, valamint hogy az abszolút eredmények törlése ellenében a junior világbajnoki pontokat megtarthatták a versenyzők.

 

Andrew

 

2014. október 26.