Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 R3T - Ismét kizárták a juniorok Citroenjeit

 

Ismét kizárták a juniorok Citroenjeit

A versenyfelügyelőség a Katalán Rally rajtja előtti napon hozta meg azt a döntést, miszerint a junior indulók előző, Tour de Corse-on szerzett WRC 3-as pontjait törlik.

Erre a korzikai verseny utáni vizsgálatokat követően került sor, melynek során megállapították, hogy nem homologizált elektromos vízpumpát használt az összes Citroen DS3 R3 Max. A versenyzők a junior sorozatban gyűjtött pontjaikat megtarthatták.

Az eset érdekessége, hogy mindössze egy autót, a győztes Quentin Gilbertét vetették vizsgálat alá, a többi junior pilóta versenygépét nem, mint ahogyan az ezúttal a fiatalok értékelésébe nem nevező Simone Tempestiniét sem. Utóbbi pilótát nem is büntették meg, így furcsa módon ő gyűjtötte be a WRC 3-ban a maximális pontszámot.

A homologizációs kihágást a Citroen sietve korrigálta, ez november 1-i hatállyal lép életbe, ugyanakkor az FIA engedményének értelmében DS3 R3-asok a javított homologizációval vehettek már részt a katalán versenyen is. A Citroen Racing harmincezer eurós büntetésben részesült a vétség miatt.

A fiatalok DS3 R3T-it a 2014-es francia futamon a nem megfelelően homologizált vezérműtengely miatt zárták ki, de a Citroen Racingnek a múltban is akadt jópár hasonló bakija.

 

Andrew

 

2015. október 24.