Get Adobe Flash player

Hírek: Pirelli - Új murvagumit homologizált a Pirelli

 

Új murvagumit homologizált a Pirelli

A Pirelli nagy meglepetésre új verziójú murvagumival jelent meg a Finn Rally szervizparkjában, melyet a nyári holtszezonban homologizáltattak az FIA-val. Az olasz cég a skandináv viadalra három versenyzőnek szállított abroncsot, Jarkko Nikara Ford Fiesta WRC-vel, Lorenzo Bertelli Ford Fiesta R5-össel, Max Rendina pedig Mitsubishi Lancer Evo X-essel állt rajthoz.

A rali világbajnokságba idén visszatérő márka vezető mérnöke, Matteo Braga azt mondta, azért igyekeztek az új gumik finnországi bevetésével, mivel ez a futam jelentette a szezon második felének kezdetét. „Könnyebb volt ez így számunkra, mivel nem olyan sok ügyfél tervezte, hogy a mi gumijainkat használja Finnországban. Még ha ez a dizájn nem is annyira gyors Finnországban, a K jelű mintázat alkalmasabb az olyasfajta szakaszokra, amikor változatos körülmények vannak, azaz nem csak murva van, de vegyes is a felület. A K dizájn jobban meg tud birkózni a különböző körülményekkel.

Olyan közel esett ez a versenyhez, hogy amikor az FIA végleg jóváhagyta ezeknek a gumiknak a homologizációját, nem volt arra lehetőségünk, hogy bejelentsük, mi is történik.”

A Pirelli ezzel a lépéssel visszatért az aszimmetrikus mintázathoz az idény első felében használt szimmetrikus mintázatú abroncsokról.

 

Andrew

 

2014. augusztus 6.