Get Adobe Flash player

Hírek: Pirelli - A Pirelli lesz a rali világbajnokság beszállítója 2021-től

 

A Pirelli lesz a rali világbajnokság beszállítója 2021-től

A Pirellit választották a rali világbajnokság kizárólagos gumiabroncs beszállítójának, az olasz gyártó 2021-től négy éven keresztül látja el a Rally 1-es és Rally 2-es kategóriájú autókat, azaz a mostani WRC-k és R5-ös gépek utódjait.

A Pirellivel kötött megállapodást az FIA Motorsport Világtanácsa jelentette be. A testület tagjai e-mailben szavaztak a minden részletre kiterjedő tenderfolyamatot követően.

A gumiabroncs gyártó hosszú történettel rendelkezik a rali világbajnokságon, annak első idényében, 1973-ben is jelen voltak már a sorozatban. Az évek során 181 futamgyőzelmet és 25 világbajnoki címet szereztek. 2008-tól kizárólagos beszállítói voltak a gyári csapatoknak három éven keresztül, az utóbbi két szezonban pedig a junior világbajnokság résztvevőit látták el termékeikkel.

„Ez egy izgalmas új fázisa a rali világbajnokság fejlődésének, és boldogok vagyunk, hogy 2021-től egy négyéves periódusra jelenthetjük be a Pirellit, mint a kizárólagos gumibeszállítónkat. Meggyőződésem, hogy a Pirelli bőséges tapasztalatot fog hozni a programba” – mondta el Yves Matton, az FIA rali igazgatója.

 

Andrew

 

2019. december 20.