Get Adobe Flash player

A 2015-ös Polo WRC - Testreszabott Polo

 

Testreszabott Polo

A Volkswagen Motorsport célja, hogy a Polo R WRC 2015-ös változatával ott folytassa rali világbajnoki szereplését, ahol a 2013-ban bemutatott előddel abbahagyta.

A kocsi legfőbb újdonsága a motor és sebességváltó ház. A globális világmotor szabályzat szerinti erőforrás nagyobb teljesítményű, de könnyebb, mint az előző egység volt, azt az FIA minimális motorsúlyra vonatkozó új előírásainak megfelelően tervezték meg. Ez a változtatás nagyobb szabadságot ad a súlyelosztás kialakításában, ami a kezelhetőséget javíthatja.

A sebességváltót annak megfelelően alakították ki, hogy beépítésre kerülhessen a kormányváltó. Az idei szezontól ismét használható technológiához a Volkswagen hidraulikus működtetést választott. Az aerodinamikában is történtek változtatások, beleértve a hátsó szárnyat, illetve az első sárvédőket, melyek profilja most két centiméterrel magasabban végződik. A csapat beszámolója szerint az autó hetvenöt százalékát felülvizsgálták, sok módosítást végeztek rajta, leginkább amiatt, hogy a növeljék a beállítások szabadságfokát, hogy az alakulat pilótái még inkább testre tudják szabni a Polót.

 

Andrew

 

2015. január 20.