Get Adobe Flash player

Statisztikák a Deutschland Rallye-ról

A rali világbajnokság német fordulójának szervezői érdekes tényekkel és adatokkal szolgáltak a 2014-es eseményről.

Először is azért, hogy biztosítsák minden rajongó számára a biztonságos nézői pontokat, a szervezők 250.000 méter szalagot húztak ki a kijelölt területekre. Ez 250 kilométer, több mint amennyit a Hyundai Motorsportnak utaznia kellett ide alzenaui bázisáról. A rendezők emellett 41.000 méter műanyag kerítést – az ez évi verseny leghosszabb szakasza, a Panzerplatte Lang 42,51 kilométer hosszú volt – és 12.500 méternyi fémkerítést is alkalmaztak.

A személyzet nagyjából 70.000 gyorskötözőt használt a különböző dolgok rögzítéséhez, úgymint a 7.000 figyelemfelhívó jelzéshez és jelhez, melyeket azért helyeztek ki, hogy segítség a nézők tájékozódását.

Mintegy 6.500 szemeteszsák biztosította, hogy a környezet ugyanolyan tiszta maradjon, mint amilyen a verseny előtt volt.

Körülbelül 6.000 méternyi – ez kétszerese az Arena Panzerplatte szakasz hosszának – vezetékre és kábelre volt szükség az ez évi Deutschland Rallye televíziós közvetítéséhez, melyhez nem mellékesen hozzájött a négytonnányi felszerelés, ami a 30 kamerától bejövő képek szerkesztéséhez és továbbításához kellett.

3.000 önkéntes segített a hétvégén, kezdve a pályabíróktól a mentősökig és az orvosokig.

A négy Michelin különjáratú busz, mely a nézőket a szakaszokra vitte, 2.000 kilométert tett meg a verseny folyamán. Ez több mint hatszorosa a teljes, a versenyzők számára a három napra betervezett – 326 – gyorsasági kilométernek.

A Panzerplatte gyorsaságin felállított kivetítő 100 négyzetméter felületű volt.

Világszerte 50 televízióállomás sugárzott felvételeket a 2014-es Deutschland Rallye-ról. 45 fős személyzet volt felelős a hivatalos televíziós anyagért, 1 helikopter legalább hat órát volt a levegőben a verseny minden egyes napján.

Pontosan 42 különböző méretű nézői pontot jelöltek ki a rendezők a kilenc szakasz mentén. Mindegyik rendelkezett legalább 1 parkolóval.

 

Andrew