Get Adobe Flash player

Hírek: rali Európa-bajnokság - Ladies’ Trophy az Európa-bajnokságon

 

Ladies’ Trophy az Európa-bajnokságon

 

A rali Európa-bajnokság promótere, az Eurosport Events bejelentette, a 2013-as kiírás harmadik futamától, a Rally Islas Canarias El Corte Inglés-től kezdődően elindul a Ladies’ Trophy, azaz a hölgyek számára kiírt sorozat.

Az autók besorolásától függetlenül az abszolút értékelésben legjobb helyen végzett női versenyző három, a második kettő, míg a harmadik egy pontot kap a futamok végén. A bajnoki értékelésbe a legjobb négy eredmény számít bele. Nem szükséges, hogy a páros navigátora hölgy legyen. A győztes díját az Európa-bajnokság év végi díjátadó ceremóniáján adják át.

Francois Ribeiro, az Eurosport Events autósport fejlesztési osztályának igazgatója a következőket mondta el: „Mióta az FIA megalapította a „Nők a Motorsportban Bizottságot”, úgy éreztük, helyén való lenne valamit csinálni az Európa-bajnokság szintjén. Miután az Európa-bajnokságon a hölgyek egyenlő feltételekkel állnak rajthoz a férfiakkal szemben, egy olyan díj, mint amilyen ez is, további ösztönzést jelent a nők számára, hogy rajthoz álljanak a futamainkon, ugyanakkor ez egy jó lehetőség is arra, hogy megmutassák képességeiket és teljesítményüket.”

Az elmúlt szezonban Bulgária legjobb női versenyzője, Ekaterina Stratieva (a képen jobb oldalon) az Európa-bajnoki értékelés hatodik helyén végzett, míg társát, a román Carmen Poenarut (a képen bal oldalon) ugyancsak a hatodik pozícióban rangsorolták a navigátorok között.

 

Forrás: www.fiaerc.com

 

Andrew

 

2013. február 27.