Get Adobe Flash player

Hírek: rali Európa-bajnokság - Hat verseny és komoly pénzdíjazás az Abarth Rally Kupában

 

Hat verseny és komoly pénzdíjazás az Abarth Rally Kupában

A bemutatkozó 2019-es bajnokság után 2020-ban is kiírásra kerül az Abarth Rally Kupa a rali Európa-bajnokság keretében. Az indulók hat versenyen mérhetik össze tudásukat, és nem kevesebb, mint kétszáztízezer euró pénzdíj kerül kiosztásra.

A sorozatban Abarth 124 Rally-val lehet részt venni, a versenynaptár pedig négy aszfaltos (Kanári-szigeteki Rally, Róma Rally, Barum Rally, Rally Hungary), valamint két murvás megmérettetést (Liepaja Rally, Lengyel Rally) tartalmaz. A futamok végén az első helyezett tizenkét-, a második tíz-, a harmadik pedig nyolcezer eurós díjazásban részesül. A bajnokság győztesét további harmincezer euróval jutalmazzák.

„Az első, Európa-bajnokság alapú Abarth Rally Cup egy alternatívát kínált 2019-ben olyan pilótáknak, akik a sportágban karriert akarnak építeni, illetve versenyképes környezetet keresnek, de egyenlő esélyekkel” – mondta el Jean-Baptiste Ley, a rali Európa-bajnokság koordinátora. „A ralisportban hatalmas örökséggel bíró gyártótól érkező igencsak szórakoztató hátsókerékhajtású sportautóval a versenyzők aszfaltos és murvás futamokat tapasztaltak meg úgy, hogy a cím – valamint a jelentős év végi pénzdíjazás – az utolsó fordulón dőlt el.”

Az attraktív pénzdíjazás mellett az Abarth alkatrészekkel fogja ellátni a csapatokat a versenyeken, valamint műszaki segítséget nyújtanak majd a mérnökei. Vendéglátó egység lesz elérhető minden futamon, míg a kupa az Európa-bajnokság digitális platformján, valamint az Eurosporton és a világ más csatornáin levetítésre kerülő televíziós összefoglalókban is helyet kap.


Andrew


2019. december 20.