Get Adobe Flash player

Hírek: rali Európa-bajnokság - Rally 5-ös autók az ERC 3 Junior bajnokságban

 

Rally 5-ös autók az ERC 3 Junior bajnokságban

Idén már az új megnevezés szerinti Rally 5-ös, azaz az eddigi R1-es autók is részt vehetnek a rali Európa-bajnokság ERC 3 Junior bajnokságában, feltéve persze ha a pilóta is teljesíti az életkorra vonatkozó elvárásokat, ami azt jelenti, hogy 2020-ra fordulva nem töltötte be a 27. életévét.

Az autósport felügyelő testülete, az FIA által kiadott új szabály szerint a Rally 5-ös autókkal is nevezni lehet az ERC 3 Junior sorozatba a Rally 4-esek (eddigi R2-esek) mellett. A tempót minden bizonnyal továbbra is a nagyobb technikai szabadsággal rendelkező Rally 4-es kocsik fogják diktálni a kategóriában, a szériaközelibb Rally 5-ös gépek, mint amilyen a Ford Fiesta R1-es is, az újoncok számára lehetnek attraktívak, akik tapasztalatot kívánnak szerezni nemzetközi hadszíntéren, illetve a sorozat versenyein.

Az ERC 3 Junior bajnokság értékelésébe az Európa-bajnokság első hat futama fog beleszámítani 2020-ban, ezekből három viadal aszfalton zajlik, három pedig murvás. A résztvevők a Pirelli gumiabroncsait kell, hogy használják.

 

Andrew

 

2020. február 23.