Get Adobe Flash player

Hírek: rali Európa-bajnokság - Engedmények a rali Európa-bajnokságon az S2000-es autóknak

 

Engedmények a rali Európa-bajnokságon az S2000-es autóknak

 

Tovább folytatódik a rali Európa-bajnokság promóterének, az Eurosport Events-nek és a Nemzetközi Automobil Szövetségnek a költségcsökkentésre vonatkozó törekvése.

Miután a Motorsport Világtanács a múlt hónapban az Egyesült Királyságban tartott ülését követően bejelentette, a WRC Team-eknek és a WRC 2-es résztvevőknek költség okokra hivatkozva nem kötelező a továbbiakban a Szuper 2000-es autóikban a legutolsó „joker” alkatrészeket használniuk a rali világbajnokság futamain, az Eurosport Events megerősítette, az Európa-bajnokság versenyein is ugyanez az engedmény él.

A költségcsökkentés miatt valójában már ennek a szezonnak a kezdetétől nem kell a sorozat futamain rajthoz állóknak az S2000-es autóikhoz a legutolsó fejlesztésű alkatrészeket használniuk. Korábban kötelező volt a legutolsó specifikációk alkalmazása, aki ezt a szabályt megszegte, büntetésre számíthatott.

Májusban került jóváhagyásra az Eurosport Events másik beadványa, mely szerint a rali Európa-bajnokságon felhasználható gumik számának mintegy 40 százalékos korlátozásával is csökkentették a versenyzők kiadásait.

 

Forrás: www.fiaerc.com

 

Andrew

 

2013. július 22.