Get Adobe Flash player

Hírek: rali Európa-bajnokság - Mestersorozatok az Európa-bajnokságon

 

Mestersorozatok az Európa-bajnokságon

 

Az Eurosport Events a párizsi díjátadó gáláján bejelentette, mini sorozatokat hoz létre a 2014-es rali Európa-bajnokság keretein belül minden talajtípusra, hóra, murvára és aszfaltra is „Masters”, azaz „Mesterek” névvel.

Az Ice Master címért a párosok a három téli versenyen, Ausztriában, Lettországban és Romániában küzdhetnek meg, ahogyan ez már tudott is volt. Amiről viszont most ejtettek szót először, az a Murva Master és az Aszfalt Master, előbbibe az Akropolisz Rally, az azori-szigeteki, az észt és a ciprusi viadal fog beletartozni, míg utóbbi cím a Circuit of Ireland, az Ypres, a Barum Rally-kon, a Rallye du Valais-on és a Tour de Corse-on fog eldőlni.

A pontozás az abszolút értékelés szerinti 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1-es szisztémával fog történni.

Az illető Master autóján a következő futamra színes matrica kerül, ami a pilóta státuszát hívatott jelezni. Ezt mindaddig viselheti, amíg ő az adott felület mestere. Az Európa-bajnokság három Master versenyzőjét az év végi díjátadó gálán jutalmazzák.

A kontinensbajnokság koordinátora, Jean-Baptiste Ley elmondta, az volt a szándékuk, hogy plusz lehetőséget biztosítsanak a különböző felületek specialistáinak, valamint azoknak, akik nem tudnak a teljes sorozaton részt venni. „Folyamatosan keressük annak a lehetőségét, hogy minden egyes Európa-bajnoki futamon extra izgalmakat teremtsünk, amihez a Masters megadja a lehetőséget, de el is ismeri a pilóták teljesítményét az Európa-bajnokságon található különböző talajtípusokon.”

 

Andrew

 

2013. december 11.