Get Adobe Flash player

A 2015-ös rali világbajnoki futamok dátumai

 

A rali világbajnokság promótere a Motorsport Világtanács pekingi ülését követően nyilvánosságra hozta a 2015-ös rali világbajnoki sorozat versenynaptárát.

A naptárban ugyanazok a versenyhelyszínek találhatóak, mint amik a 2014-esben is benne voltak, mindössze néhány időpontváltozás van az idény első felében.

A januárban megrendezésre kerülő idénynyitó Monte-Carlo Rallye egy héttel később lesz, így biztosítva hosszabb szezon végi szüntet és több felkészülési időt a gyártók, csapatok és versenyzők számára.

A Monte-Carlo Rallye is alkalmazni fogja a Rally 2 szabályt, ez lesz az első alkalom, hogy a hercegségi futamon visszaállhatnak a versenybe a kiesett párosok. A szabályt minden másik rendező alkalmazta eddig is.

A portugál viadal helyet cserél a versenynaptárban az argentinnal, ráadásul tíz év után vissza is költözik délről a rajongók által nagyon is kedvelt északi területekre az ezúttal májusban megrendezésre kerülő esemény. A dél-amerikai fordulót április közepén futják, amikor az időjárás várhatóan melegebb és szárazabb lesz. A változások miatt az olasz futam egy héttel később lesz.

A versenynaptárba öt év után idén sikerrel visszatérő lengyel verseny a következő szezonban is helyet kap. Az idényzáró hagyományosan a novemberi időponttal rendelkező brit megmérettetés.

 

A rali világbajnokság 2015-ös versenynaptára (a naptártervezet időpontjai a versenyhétvége vasárnapi napjait mutatják; a pontos dátumokat az egyes versenyek szervezői fogják közzétenni):

1. Monte-Carlo Rallye: január 25.*

2. Svéd Rally: február 15.

3. Mexikó Rally: március 8.

4. Argentin Rally: április 19.

5. Portugál Rally: május 24.

6. Rally d’Italia: június 14.

7. Lengyel Rally: július 5.

8. Finn Rally: augusztus 2.

9. Deutschland Rallye: augusztus 23.*

10. Ausztrál Rally: szeptember 13.

11. Francia Rallye: október 4.*

12. Katalán Rally: október 25.

13. Brit Rally: november 15.

 

   * a verseny a promóteri megállapodásra vár

 

Andrew

 

2014. szeptember 19.