Get Adobe Flash player

Hírek: F.W.R.T. - Készen áll a WRC-re Bertelli

 

Készen áll a WRC-re Bertelli

Lorenzo Bertelli kilencvenkilenc százalékig biztos benne, hogy a WRC 2-ről egy teljes szezonos World Rally Car-os programra fog váltani 2015-ben, hogy felgyorsítsa versenyzői pályafutását.

Az olasz közel áll az M-Sporttal egy megállapodáshoz, hogy a következős szezon mind a tizenhárom futamán ott lehessen egy Ford Fiesta RS WRC-vel. A váltás elég nagy lépést jelentene a 26 éves pilóta számára, aki 2012-től résztvevője a WRC 2-es sorozatnak.

Bertelli a wrc.com-nak nyilatkozott, melynek során elmondta, a döntést, miszerint egy csúcskategóriás kocsiba ül, az is befolyásolta, hogy lassan el kell kezdenie a munkát az édesanyja, Miuccia által vezetett Prada divatháznál.

„Nem hinném, hogy sok olyan év áll előttem, melyek során a sportot tudnám élvezni, mivel a családi cégnél kell dolgoznom” – magyarázta az idén a WRC 2-es sorozat harmadik helyén végző versenyző. „Komolyan kell így most vennem a ralizást. Nem mókázás ez számomra. Idén sokat fejlődtünk, és oké, néhány ember azt mondta, jobb lenne maradni és megpróbálni megnyerni a WRC 2-t, de én inkább emeltem az elvárást. Ez a nehezebb út, de úgy gondolom, az érdekesebb és a kihívásokkal telibb. Szeretem nagy kihívások elé állítani magam.”

A következő szezonban a tapasztalt Giovanni Bernacchini fogja segíteni Bertellit, aki idén Nasser Al-Attiyah navigátoraként megnyerte a WRC 2-es bajnokságot. Az olasz múlt héten csatlakozott honfitársához, miután a pilóta korábbi navigátora, Mitia Dotta a Moto GP-ben vállalt szerepet. A páros decemberben fog először együtt autóba ülni egy teszten, ami már a szezonnyitó Monte-Carlo Rallye felkészülésének jegyében zajlik. Bertelli azt mondja, a hercegségi, illetve az idény további részének eredményei fogják meghatározni a 2016-os terveit. „A többi Fiestához fogom mérni magam, megnézzük, mi történik. Ha azt kezdem el észrevenni, hogy az eredményeim nem fejlődnek versenyről versenyre, akkor talán be is fejezem a következő év végén. De ha azt látom, hogy sokat fejlődök, megnézzük 2016-ot. Nincs pontos cél. Minden a fejlődésről szól.”

Annak ellenére, hogy saját maga fogalmazhatja meg elvárásait a teljesítményére vonatkozóan, Bertelli nem gondolja, hogy egyszerű dolga lesz. „Ez egy másfajta nyomás” – mondta. „Oké, kívülről könnyűnek tűnhet a pénz miatt. A nyomás azonban, amit magamra helyezek, nagy, mivel bizonyítanom kell, nem a pénzről szól ez az egész, hanem a vezetői képességeimről. És elég gyorsan meg kell tennem mindezt.”

 

Andrew

 

2014. november 28.