Get Adobe Flash player

Hírek: F.W.R.T. - Bertelli kész a folytatásra

 

Bertelli kész a folytatásra

Jövőre is a rali világbajnokságon folytatja Lorenzo Bertelli, aki megkezdi második szezonját a World Rally Car-os versenyzők között.

A WRC 2-es sorozatban tavaly harmadikként végző, a saját csapatának, az F.W.R.T.-nek a színeiben versenyző olasz idén váltott kategóriát és állt rajthoz egy Ford Fiesta WRC-vel a 2015-ös szezon tizenkét futamán.

„Hamarosan döntést hozok, ugyanakkor kell még beszélnem néhány emberrel” – nyilatkozta Bertelli a wrc.com-nak néhány nappal ezelőtt. „Azt mondanám, hogy nagy valószínűséggel itt leszek ismét, de nem vagyok még száz százalékig biztos ebben. Nem tudom, hogy ugyanez lesz-e a felállás a saját csapatommal. Ez az egyik dolog, amiben meg kell egyezni.”

A Prada család 27 esztendős sarja nem egészen két év alatt jutott el egy N csoportos Subarutól a Fiesta WRC változatáig. Ez azt jelentette, hogy sok tanulnivalója akadt, amit a célba érkezési aránya is jól mutat. Bertelli idei szezonjának csúcspontjai a Finnországban és Wales-ben szerzett tízedik helyezések voltak, emellett elég sokszor esett el, ami ugyanakkor hasznára vált, legalábbis így véli.

„Nem volt olyan jó ez a szezon, a vége azonban jónak bizonyult” – mondta. „Sok bajban volt részem idén és sok kiesésben is, ez az, ahogyan mennek a dolog, de nem akarom így befejezni. Folytatni akarom, és a következő évben meg fogok próbálni egy nagyobb előrelépést tenni. Sokat tanultam a hibáimból, amiket idén elkövettem, és bizonyosan több területen is fejlődni tudok.”

Nem sokkal ezután be is jelentette Bertelli, hogy ott lesz a 2016-os világbajnokságon, azonban nem a saját csapatával, a közlemény szerint a kapuit bezáró F.W.R.T.-vel folytatja, hanem az M-Sporttal. Az alakulat szóvívője elmondta, ezzel a lépéssel tehermentesül a pilóta a csapatmenedzseri teendők alól és kizárólag a versenyzésre tud koncentrálni.

Bertelli, aki új navigátorral, Simone Scattolinnel fog csatába szállni, egy, a kínai futam kivételével ott lesz a sorozat összes viadalán. A pilóta egyes hírek szerint egy ugyanolyan dekorációval ellátott kocsival áll rajthoz, mint amilyennel idén futott, más források szerint azonban a külsőn is változtatnak. Azt sem tudni még, hogy csapatként neveznek-e a világbajnokságra és ha igen, annak mi lesz a neve. Ami azonban feltételezhető, hogy továbbra is a Pirelli abroncsait fogja használni Bertelli.

 

Andrew

 

2015. november 27.