Get Adobe Flash player

Hírek: F.W.R.T.

 

Bertelli WRC-vel menne 2015-ben

A WRC 2-es sorozat élharcosa, Lorenzo Bertelli azt tervezi, hogy a következő szezonban feljebb lép és World Rally Car-ral áll rajthoz a rali világbajnokságon.

Az olasz a világbajnokság második vonalának egyik idei legkonzisztensebb versenyzője, jelenleg három pontos előnnyel vezeti a mezőnyt. Bertelli, aki a híres divatcég, a Prada tulajdonoscsaládjának egyik sarja, már most a továbblépést tervezi, és úgy gondolja, egy WRC program lehet karrierjének újabb állomása.

„A következő éven dolgozunk, és nem gondolom, hogy a továbbiakban a WRC 2-ben fogok versenyezni” – mondta el a 26 éves pilóta. „Lehet, hogy néhány versenyünk WR Car-ral lesz, talán a teljes szezon. Jelenleg úgy gondolom, nagy esély van arra, hogy legalább a szezon felét egy WR Car-ral fussuk.”

Bertelli WRC-s tervei akár meglepőek is lehetnek, hiszen ralis pályafutása csupán 2010-ben indult. A jelenleg egy Ford Fiesta R5-öst – illetve néhány futamon RRC-t – vezető versenyző azonban úgy véli, készen áll a következő kihívásra.

„Ez az első igazi szezonom a WRC 2-ben, de senki sem várta, hogy a címért fogok küzdeni. Magam is meglepődtem ezen kicsit, de elég jó tempót mutattunk az autóval, amikor minden rendben volt. Az biztos, hogy nem tudok versenyre kelni a WR Car-os top srácokkal, de úgy gondolom, jól szórakozhatunk és néhány jó eredményt felmutathatunk a szakaszokon.”

Bertelli eddigi WRC-s tapasztalatai meglehetősen korlátozottak. A ralisport csúcskategóriás járgányával mindezidáig egyszer, a 2012-es Monzai Rally Show-n ment, az aszfaltos versenyen tizennyolcadikként ért célba.

 

Andrew

 

2014. szeptember 21.