Get Adobe Flash player

Technikai szabálymódosítások - Nem lesz kormányváltó az R5-ös autókban

 

Nem lesz kormányváltó az R5-ös autókban

Az FIA elutasította azt a szabályváltozási javaslatot, mely szerint kormányváltó került volna az R5-ös autókba 2018-ban, holott a csapatok már készítették a rendszereiket.

Az egyik érintett alakulat azt állítja, amiatt történt ez így, hogy az FIA vissza tudja fogni az R5-ös masinák költségeit, úgy érezve, hogy nem tarthatók azok, amennyiben bonyolultabb technológiákat engedélyeznek. Ezzel egyidőben ugyanakkor törekednek a biztonsági szint javítására.

A hírek szerint a problémával szembesülő érintett gyártók egy csoportja öt százalékos költségszint emelést javasolt az FIA-nál, miután azt tapasztalták, hogy a teljes autó valós gyártási költségei nagyjából tíz százalékot emelkedtek azóta, hogy a szabályokat bevezették.

A Citroen elkezdte tesztelni a C3 R5-ös változatát, a Volkswagen Motorsport pedig szintén készíti R5-ös autóját, és a szándékok szerint 2018-ban mindketten elérhetővé tennék ügyfeleik részére az új technikát. Ez viszont azt jelenti, hogy a költségekkel és árakkal kapcsolatos kérdés tisztázása igencsak sürgető.


Andrew


2017. szeptember 9.