Get Adobe Flash player

Technikai szabálymódosítások - Motorsport Világtanács döntések

 

Motorsport Világtanács döntések

A Motorsport Világtanács a június 7-én tartott manilai ülésén hozott néhány, a ralisport jövőjével kapcsolatos döntést.

A rali világbajnokságot érintő változás, hogy a 2019-es szezontól az 1-es prioritással rendelkező indulók a Rally 2 szabály szerint a versenybe visszaállva a többi 1-es prioritású páros előtt fognak rajtolni. A döntés a korrektség érdekében született, állt az FIA közleményében.

Ami a regionális szinteket érinti, egy tanulmány készült a raliautók jelenlegi piramisáról, és annak érdekében, hogy növeljék az FIA és a nemzeti bajnoki futamok résztvevőinek számát, célként tűzték ki, hogy racionalizálják és egyszerűsítik a kategóriákat, csoportokat és géposztályokat. A piramison belül a megfizethető és az FIA, illetve a nemzeti szövetségek által világszerte homologizálható autók élveznek elsőbbséget. Néhány kategóriában az lesz a szándék, hogy lehetővé tegyék a regionális konstruktőrök számára, hogy homologizálható autókat fejlesszenek.

Az R1-es csoport vonzerejének növelése érdekében egyszerűsödnek az előírások 2019-ben, hogy jobb megbízhatóságot biztosítsanak a murvás versenyeken és elérhetőbbé tegyék ezeket az autókat a regionális bajnokságokban és a nemzeti versenyeken.

Az újonnan homologizált R4-Kit kategória azonnali hatállyal részt vehet a regionális bajnokságokban.

 

Andrew


2018. június 13.