Get Adobe Flash player

A DS 3 WRC 2015-ös fejlesztései - Háromlépcsős fejlesztést kap a DS3 WRC

 

Háromlépcsős fejlesztést kap a DS3 WRC

Kris Meeke és a jelenleg még nem ismert csapattársa három fejlesztési evolúciót fog kapni a DS3 WRC-hez a Citroen Racingtől 2015-ben, hogy versenyre tudjon kelni a domináns szerepet betöltő Volkswagen Polo WRC ellen.

Az alakulat vezetője, Yves Matton felfedte, sűrű év előtt állnak World Rally Car-juk fejlesztését illetően, illetve hogy ambiciózusabb célokkal, a futamgyőzelmek reményében vágnak neki a rali világbajnokság következő idényének.

„Sok új dolog kerül homologizálásra a jövő évben, ezeket három szakaszban fogjuk csinálni” – mesélte Matton a WRC Live-nak. „Az első lépcső a Monte-Carlo Rallye-n érkezik egy új motorral, ami ugyanazt a filozófiát követi, mint az, amelyik a túraautó világbajnoki autókban fut. Új felfüggesztésünk is lesz, és bemutatjuk az új kormányváltót, aminek a használatára a jövő évben lehetőségünk lesz. Ezt követően, a portugál futam környékén – bár ebben még nem vagyunk biztosak, hogy pontosan melyik versenyen – az aerodinamikai csomagunknak lesz egy evolúciója. Végül az év második felére várunk egy újabb nagy lépést a felfüggesztésben.”

A belga szakember úgy gondolja, a műszaki fejlesztések és az a tény, hogy a pilótáknak nagyobb tapasztalata lesz a kocsival, lehetővé teszi a csapatnak, hogy az idei legjobb helyezésükön, a Szardínia Rally második helyén is javítsanak. „Amit a következő évtől remélünk, hogy nyerjünk néhány versenyt” – mondta Matton. „Azt várjuk, hogy az autó sokat fejlődik. Reméljük, a versenyzőinknek is nagyobb lesz a tapasztalata, mint ahogyan az volt az idei év elején. Idén vártuk, hogy kinyíljon egy ajtó és lehetőséget teremtsen számunkra egy győzelemhez. Oké, volt egy ajtó Németországban, de sajnos nem használtuk ki! Remélem, jövőre gyakrabban lesz ilyenfajta szituáció.”

 

Andrew

 

2014. november 23.