Get Adobe Flash player

Máris folynak a 2015-ös tesztek

 

Máris folynak a 2015-ös tesztek

Szinte véget sem ért a rali világbajnokság 2014-es szezonja, a csapatok neki is kezdtek a következő évre történő felkészülésének, hiszen az idénynyitó Monte-Carlo Rallye alig hatvanöt nappal a Brit Rally-t követően kerül megrendezésre.

A Citroen – mely megkezdte már az általános teszteket a DS3 WRC továbbfejlesztett verziójával – várhatóan januárban fog csak a szezonnyitó Monte-Carlo Rallye-ra tesztelni, míg a többi csapat a hagyományoknak megfelelően jobban kihasználja a karácsonyig terjedő időszakot a következő idény első futamaira történő felkészüléshez.

A Volkswagennél tulajdonképpen a szezon hivatalos végével sem állt meg a munka, rögtön mentek tesztelni a Polo felfrissített változatát, amivel szezon közben is elég sokat foglalkoztak már. A németek Monte-Carlóba vadonatúj kocsit fognak vinni Sebastien Ogier-nek és Jari-Matti Latvalának, míg Andreas Mikkelsennek a hírek szerint egy 2014-es gép jut az idény elején. A hannoveri gárda december közepére tervezi a specifikus Monte teszteket csakúgy, mint az M-Sport.

A Hyundai Motorsport ekkor már Svédország felé veszi az irányt, ők december legelején bonyolítják le az idénynyitóra szóló teszteket. Úgy tűnik, a dél-koreaiak a szezon első viadalán két i20 WRC-t indítanak, arról még mindig nem döntöttek, hogy lesz-e harmadik autójuk 2015-ben.

 

Andrew

 

2014. november 21.