Get Adobe Flash player

A ralisport szabályváltozásai - Az FIA vizsgálja a futamok radikális változtatási lehetőségét

 

Az FIA vizsgálja a futamok radikális változtatási lehetőségét

 

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Jean Todt megerősítette, vizsgálják a 2014-es rali világbajnokság lebonyolítási rendjét, ugyanakkor ígéri, „körültekintőek” lesznek.

A rali világbajnokság promótere előterjesztett korábban egy tervet, miszerint a versenyek utolsó napja egy egyszakaszos szétlövés lenne a legjobb tíz sorrendjét illetően.

A tízedik és a kilencedik a kilencedik pozícióért csatázna ebben, ugyanígy a nyolcadik és a hetedik, míg a második helyen álló az elsővel küzdene meg. Az ezen az egy szakaszon elért gyorsabb idő biztosítaná be tehát a futamgyőzelemért.

Todt ugyanakkor még mindig szkeptikus a tervet illetően. „Jelen pillanatban nagyon körültekintő lennék” – mondta el véleményét. „Amikor meghozunk egy döntést, biztosnak kell lennünk benne, hogy az egy jó döntés. Azt kértem, hogy vizsgálják meg ezt jobban.

Úgy gondolom, meg kell hallgatnunk a támogatóink véleményét, és több új média is van, akik segíteni tudnak az olyan fontos döntések véglegesítésében, mint amilyen ez is. Folyamatban van minden ilyen, meglátjuk, mi lesz a végkifejlet.”

A Volkswagen Motorsport vezetője, Jost Capito elárulta, látott, halott kritikákat a potenciális változási lehetőségekkel kapcsolatban, ő azonban továbbra is támogatja a dolgot.

„Az emberek azt mondják, ez a ralisport nem hagyományos módja, számomra ugyanakkor sokkal tradicionálisabb, mint amink most van, mivel a pilótáknak minden egyes szakaszt teljesíteni kellene, hogy megnyerhessék a versenyt és hogy kialakuljon a végső sorrend” – mondta el.

„És a pilóták közötti küzdelem szolgálná a szórakoztatást. Ha egy pilóta a helyén akar maradni, gyorsnak kell lennie, egyik szakaszon sem szabad hibáznia, beleértve az utolsót is. Nagyon is helyeseljük a promóternek ezt a tervét, ez a mi terveinknek is megfelel.”

 

Andrew


2013. október 9.