Get Adobe Flash player

R-GT amerikai stílusban

Sok embert töltött el izgalommal az új R-GT kategória, az olyan látványos autók, mint amilyen a Tuthill Porsche 997 RGT is, Európa-szerte csavarták el a fejeket. Meglehet, hogy valami még különlegesebb érkezik?

Az olasz pilóta, Ruggero Ravaglioli ugyanis azon van, hogy egyedi Ford Mustangjához FIA technikai passportot szerezzen, ami lehetővé tenné számára, hogy az amerikai izomautóval részt vegyen a jövő évi R-GT bajnokságban. Ravaglioli számára a világbajnokság németországi állomása lenne egy különleges színhely, de az Európa-bajnokság részeként megrendezésre kerülő Ypres Rally és a Tour de Corse is fontos volna neki. Az FIA által a 2015-ös szezonra kiírt R-GT Cup-nak mindhárom viadal része lesz.

A Mustangot egy ötliteres V8-as motor hajtja, ami így távol áll a mai raliautóktól és ami egy olyan jármű lehetne, melyet rég hallani, mire végre meg is látja az ember.

Mindez része annak, ami az R-GT kategóriát oly vonzóvá teszi, a pletykák pedig a Ferrarik és Lamborghinik R-GT változatának építéséről is elindultak. Az M-Sport ugyanakkor a Bentley Continentalt alakította át sikeresen GT3-as versenyautóvá, így miért ne lehetne abból is egy raliautó?

 

Andrew

 

2014. december 20.