Get Adobe Flash player

Az M-Sport 2015-ös WRC fejlesztése - Az M-Sport nagy előrelépést vár a 2015-ös Fiesta WRC-től

 

Az M-Sport nagy előrelépést vár a 2015-ös Fiesta WRC-től

 

Malcolm Wilson a Ford Fiesta RS WRC-n 2015-ben elvégezendő módosításokat az autó történetének legnagyobb továbbfejlesztéseként jellemezte.

Az M-Sport csapatvezetője azt ígéri, hogy a kocsin egyetlen területet sem hagynak érintetlenül, miközben az alakulat azon van, hogy megtörje immár több mint két éve tartó nyeretlenségi sorozatát a világbajnokságon.

A komolyan átdolgozott Fiesta a májusban megrendezésre kerülő Portugál Rally-n mutatkozik be. „A karosszéria ugyanaz marad az új autó esetében is, de a kocsi teljes szíve új lesz” – mondta el Wilson. „Ez lesz a legnagyobb módosítás, amit az autó 2011-es bemutatása óta elvégeztünk.”

Elfyn Evans a 2015-ös Monte-Carlo Rallye-n a korábbi specifikációjú autóval

 

Az M-Sport cumbriai székhelyén egy vadonatúj motor készült, ami az első alkalmat jelenti, hogy a kétszeres világbajnok csapat teljesen házon belül fejleszti WRC erőforrását.

A 2015-ös Fiesta elkészült már, tesztelik is, és Wilson annak ellenére magabiztos abban, hogy a kocsi bevetésre kész lesz Portugáliában, hogy volt egy kis csúszásuk a fejlesztésben. „A motor sokat futott a fékpadon” – árulta el az M-Sport első embere. „Kicsit le vagyunk maradva az installációs munkákkal, de sokat futott már az autó Greystoke-ban, úgyhogy egyáltalán nem aggódunk.”

Wilson beismerte, megtörténhet, hogy versenyzői, Elfyn Evans és Ott Tanak küszködni fognak a felfrissített gyári Volkswagenek és DS-ek ellen a világbajnokság nyitófordulóin. „Lehet, hogy kicsit le leszünk maradva. Nehéz lehet, amíg nem lesz meg az új motorunk és új autónk Portugáliára.”

 

Andrew

 

2015. február 9.