Get Adobe Flash player

Az M-Sport 2015-ös WRC fejlesztése - Gyors az új Fiesta, és még gyorsabb lesz

 

Gyors az új Fiesta, és még gyorsabb lesz

A Portugál Rally-n mutatkozott be a Ford Fiesta RS WRC továbbfejlesztett változata, az M-Sport azonban már azt tervezi, hogy hogyan tehetné még jobbá a motorjában és erőátviteli rendszerében megújult kocsit.

A brit alakulat már régóta tervezi a futómű fejlesztését, ami a karosszériával együtt változatlan maradt a kocsi 2015-ös változatában. Ez az erőátvitel módosításával egészülne ki, hogy javítsák a kocsi fékezés közbeni stabilitását, valamint a tapadást.

Az M-Sport elégedett volt az új Fiesta első bevetésével, hiszen az öt autóból négy célba is ért – az ötödik, Lorenzo Bertellié balesetet szenvedett. A világbajnoki különítmény pilótái közül Ott Tanak az ötödik helyen végzett, ugyanakkor Elfyn Evans versenye szerencsétlenebbül alakult, a wales-i a pénteki napot az elektronikus gázpedál, a szombatit pedig saját hibájából volt kénytelen feladni.

„Örülök annak, amit elértünk” – mondta el a csapat vezetője, Malcolm Wilson. „Oké, Elfynnek nehéz versenye volt, ironikus módon a gázpedál egy olyan része romlott el, amit a régi autóból vettünk át, és sosem romlott el azóta, hogy használjuk ezt!

Nézzük meg azonban azt a sebességet, amit Ott mutatott. Vesztett valamennyi időt szombat reggel talán a rossz gumik miatt, máskülönben azonban ott volt és rögtön jó volt a sebessége. Nem láthattunk volna tőle ilyenfajta sebességet a régi autóval – és ne feledjük, ő volt az, aki nyomás alatt vezetett. Az új kocsi pontosan olyan, mint amilyet reméltünk.”

 

Andrew

 

2015. május 31.