Get Adobe Flash player

Az M-Sport 2015-ös WRC fejlesztése - Folyamatosan dolgozik WRC-in az M-Sport

 

Folyamatosan dolgozik WRC-in az M-Sport

A továbbfejlesztett Ford Fiesta RS WRC tavasszal történt első bevetését követően sem állt meg a munka az M-Sport WRC programjában.

„Mióta kijöttünk Portugáliában az új, 2015-ös specifikációjú autóval, amit csapatunk, valamint Prokop, Bertelli és Kubica használ, az M-Sport egy további 2015-ös WRC autót értékesített, azt az ír pilóta, Declan Boyle vette meg” – kezdte Richard Millener ügyfélkapcsolati vezető. „Ezeket az autókat megrendelésre építettük, a következő hónapokban viszont azt várom, hogy az emberek elkezdenek tervezni 2016-ra. Egy fontos faktor, hogy a korábbi World Rally Car-okat nem lehet a 2015-ös specifikációjúra felfejleszteni. Néhány elem hasonló vagy ugyanolyan a 2015-ös kocsin, ugyanakkor az autó nyolcvan százaléka módosítva lett vagy teljesen új. Ahhoz, hogy egy privát tulajdonosnak 2015-ös specifikációjú autója legyen, meg kell vennie a 2015-ös autót.”

Távolabbra tekintve, bejelentésre kerültek a 2017-es technikai előírások, melyek szerint a 2015-ös specifikációjú World Rally Car-ok csak a következő szezon végégig lesznek teljesen versenyképesek, bár az FIA jelezte már, hogy szeretnék, ha 2017-ben is versenyeznének ezek a régebbi autók. „Az M-Sport elkezdte már a tervezési munkákat, ami a kezdeti fázisban tart még csak jelenleg. Ahogy eddig tudom, el fogjuk készíteni a ’17-es WRC autót. Úgy gondoljuk, a szabályok egy ésszerű előrelépést képviselnek, mivel a teljes újratervezéshez sok gyártónak nincs meg a költségvetése” – mondta el Millener.

 

Andrew

 

2015. augusztus 12.