Get Adobe Flash player

Az M-Sport 2015-ös WRC fejlesztése

 

Vadiúj Fiesta Portugáliára

Az M-Sport 2015-ös specifikációjú Ford Fiesta RS WRC-je – mely a 2011-es első bevetése óta most esik át a legnagyobb átalakításon – a következő rali világbajnoki szezon közepén, a májusban megrendezésre kerülő Portugál Rally-n mutatkozhat be.

Az új Fiesta, Christian Loriaux elmondása szerint „több mint ötven százalékban lesz új”, az M-Sport technikai igazgatója szerint különösen a motor fog változni, mintegy hetven százalékban. Az egység új blokkot, hengerfejet, kipufogót és elektronikus rendszert kap, de a hűtésén is javítanak.

Az M-Sport véleménye szerint ez lesz a valaha volt leggyorsabb Ford raliautó, amivel a 2012-es Brit Rally-t követő újabb győzelmükre törnek. „Az a célunk, hogy nyerjünk néhány versenyt jövőre” – tette hozzá Loriaux.

A szezon első felében a csapat még a 2014-es kocsi egy evolúcióját fogja használni, amibe az újabb szabályoknak megfelelően visszatérő – az idén a Robert Kubica autójában is külön engedéllyel alkalmazott pneumatikus működtetésű – kormányváltó is bekerül. A Portugáliában bevetendő autóban teljesen új erőátviteli rendszer fog már szolgálni.

A belga szakember magabiztos abban, hogy az M-Sport fiatal versenyzői, Elfyn Evans és Ott Tanak a lehető legjobban ki tudják használni legújabb alkotásának potenciálját. „Másodikak voltunk a pilóták bajnokságában tavaly, helyenként nagyon jó volt a tempónk” – mondta el Loriaux. „Ez az autó még jobb lesz, nincs ok arra, hogy miért ne célozhatnánk meg ilyenfajta eredményeket ismét.”

A csapat vezetője, Malcolm Wilson dobogós helyezéseket tűzött ki a második teljes évére készülő Evans-nak, és hasonlóak lesznek a Tanakkal szembeni elvárások is.

 

Andrew

 

2014. december 22.