Get Adobe Flash player

Clio R3T European Trophy 2015-ben

A minden egyes ügyfél számára elérhető technikai támogatáson túl a Renault egy új lehetőséget kínál, a Clio R3T European Trophy keretében a francia típust hajtó párosok egymással mérkőzhetnek meg, melynek fődíja rali világbajnoki részvétel.

Az innovatív formátumú, 2015-ben útjára induló Clio R3T European Trophy lehetővé teszi résztvevőinek, hogy testreszabott programot állítsanak össze maguknak. A nemzeti sorozatba nevezők maguk választhatják ki, hogy melyik európai régióban, Franciaország, Olaszország, Belgium, Svájc vagy Spanyolország és Portugália versenyein állnak rajthoz. Mindegyik régió öt helyi futamot, valamint egy nemzetközi viadalt foglal magába. Az adott régió hat versenyéhez a párosok még egyet adhatnak hozzá, mégpedig egy másik régió nemzetközi futamán elért eredményüket.

A régiónként legtöbb pontot gyűjtő versenyzők valamint a nemzetközi sorozat legjobbjai a 2015-ös szezon végeztével egy utolsó fordulón, a 2016-os Monte-Carlo Rallye-n vehetnek részt.

A 2015-ös szezonban és a következő év eleji Monte-Carlo Rallye-n gyűjtött, szorzókkal számolt pontszámok fogják meghatározni a Clio R3T European Trophy végső sorrendjét. A győztes 2016-ban a WRC 3-as sorozat hat fordulóján állhat rajthoz a Renault Sport színeiben egy Clio R3T-t kormányozva.

A kiírás összesen csaknem négyszázezer eurós pénzdíjazást tartalmaz.

 

Andrew

 

2014. december 26.