Get Adobe Flash player

Jannerrallye 2015 - 2. nap

A Jannerrallye 2. napja

 

A rali Európa-bajnokság 2015-ös szezonjának nyitányán, a Jannerrallye-n Kajetan Kajetanowicz ott folytatta a második napon, ahol az elsőn abbahagyta, és magabiztosan szerezte meg a győzelmet.

Az osztrák viadal befejező napján nyolc szakasz, összesen kilencvenkilenc versenykilométer várt a mezőnyre, akiknek továbbra is főként havon, ugyanakkor változatos tapadási viszonyok között kellett autózniuk.

A Ford Fiesta R5-öst hajtó Kajetanowicz, aki hétfőn begyűjtötte az összes szakaszgyőzelmet, ezúttal az utolsó kivételével bizonyult a leggyorsabbnak minden gyorsaságin, így megérdemelt sikert könyvelhetett el. A futamgyőzelemért járó pontok mellett a maximálisan megszerezhető napi egységeket is begyűjtötte a lengyel, ráadásul a Liepaja Rally-val záródó Ice Master sorozatban is csaknem hibátlan teljesítménnyel rendelkezik.

Az ezüstös pozícióban a tavalyi évben meglehetősen balszerencsés Robert Consani ért célba Peugeot 207 S2000-esével. A francia, akinek az időin ugyan nem látszott, de ezen a napon már csupán a biztonságra törekedett, mindössze nyolc darab gumival csinálta végig a versenyt. A bronzéremért komoly csata dúlt, a döntés az utolsó szakaszra maradt. Alexey Lukyanuk nyolc másodperces hátrányból tudott fordítani Jaromir Tarabussal szemben a gyorsasági megnyerésével, és állhatott fel a verseny végi dobogóra. A fehérorosz volt a verseny hőse, a második leggyorsabbnak bizonyult a két nap során, az első szakaszon jelentkező motormelegedés azonban megpecsételte a sorsát, a huszonharmadik helyről kapaszkodott fel a dobogóra.

Tarabus mögött az ötödik helyen végzett Martin Fischerlehner. A Citroen Racing pártfogoltja, Stephane Lefebvre az utolsó szakasz előtt volt kénytelen kiállni a hatodik helyről, műszaki hiba miatt ugyanis túllépte a megengedett maximális késést. Előző napi kiesése után viszont teljesítette ezt a napot a peugeot-s Craig Breen, de technikai problémák, a nem megfelelő beállítások és a csúszós út is hátráltatta, így csak az ötödik leggyorsabb tudott lenni.

Az ERC 2-ben nem változott az előző napi sorrend, a subarus Stajf Vojtech nyert a Mitsubishit vezető Botka Dávid előtt. Az összetett értékelésben több értékelhető versenyző nem volt. Hideg Krisztián az előző napi balesete után visszaállt, és bár Mitsubishije nem volt százszázalékos állapotban, a napot az ERC 2 leggyorsabbjaként teljesítette, így némi vigaszt jelenthet számára a néhány bajnoki pont.

Az ERC 3 dobogóján sem történt változás, Slawomir Ogryzek győzött Peugeot 208 R2-esével, Simone Tempestinit Citroen DS3 R3T-je és Klausz Kristóf Renault Clio R3-asa előtt. Várkonyi Szabolcs egy helyet visszacsúszott, a Honda Civic Type R3 pilótája kategóriája ötödikjeként fejezte be a Jannerrallye-t.

 

A verseny végeredménye:

1. Kajetan Kajetanowicz Ford Fiesta R5 2ó 50p 52.6mp

2. Robert Consani Peugeot 207 S2000 +7p 7,4mp

3. Alexey Lukyanuk Ford Fiesta R5 +8p 28,1mp

4. Jaromir Tarabus Skoda Fabia S2000 +8p 48,8mp

5. Martin Fischerlehner Mitsubishi Lancer Evo IX +13p 42.5mp

6. Jonathan Hirschi Peugeot 208 T16 +22p 38,6mp

7. Antonin Tlustak Skoda Fabia S2000 +27p 29,7mp

8. Vojtech Stajf Subaru Impreza STI +28p 18,6mp

9. Botka Dávid Mitsubishi Lancer Evo IX +30p 38,5mp

10. Jean-Michel Raoux Ford Fiesta R5 +35p 0,5mp

 

Andrew

 

2015. január 6.