Get Adobe Flash player

Solberg csak egy megfelelő csapattal ralizna

Petter Solberg azt mondja, csak abban az esetben venne részt néhány rali világbajnoki futamon 2015-ben, ha meglenne az esélye arra, hogy arra egy „megfelelő csapattal” kerülne sor.

A sportág egyik legközismertebb személyisége tizenhárom rali világbajnoki futamot nyert tizennégy éves karrierje során, 2003-ban pedig el is tudta hódítani a világbajnoki címet. A sorozatban utoljára 2012-ben állt rajthoz, azt követően a rallycross felé fordította figyelmét, ahol 2014-ben a legjobb tudott lenni a szakág első alkalommal kiírt világbajnokságán.

A privát Citroen DS3-asával aratott siker ismét csak segített hírnevének öregbítésében, de a győzelem miatt is döntött úgy, hogy a sportágban marad a továbbiakban is annak ellenére, hogy a szóbeszédek a rali világbajnoki visszatérésről szóltak.

A legfőbb idei céljául a rallycross világbajnoki címének megvédését kitűző Solberg ugyan nem zárta ki, hogy visszatérne a ralihoz, de azt mondja, csak azzal a feltétellel valósulhatna meg ez, ha elfogadhatóak lennének a körülmények.

„Ez egy olyan dolog, ami csak néhány fordulón történhetne meg egy megfelelő csapattal” – mondta. „Amennyiben megfelelő tesztelést és jó terveket kapnék, nem csak azért lennék ott, hogy feltöltsem a rajtlistát, akkor készen állnék. Az RX-ben elég lóerőnk van, hogy megbirkózzak egy WRC-vel, de nagyon sok tervezést igényelne a navigátorral, hogy rendben legyen minden.”

Solberg legutoljára 2012-ben, a Ford gyári csapatának színeiben indult rali világbajnoki futamon, utolsó futamgyőzelmét pedig a 2005-ös Brit Rally-n aratta egy Subaru Impreza WRC-vel.

 

Andrew

 

2015. január 10.