Get Adobe Flash player

A Francia Rallye jövője - Az Eurosport Event közleményt adott ki a Tour de Corse-szal kapcsolatban

 

Az Eurosport Event közleményt adott ki a Tour de Corse-szal kapcsolatban

A rali Európa-bajnokság promótere, az Eurosport Events elfogadta a l’Assemblée de la Collectivité Territoriale de Corse, a korzikai szervezőgárda döntését, akik a francia autósport szövetséggel, az FFSA-val dolgoznak együtt a továbbiakban, azért, hogy a világbajnokság visszatérhessen a szigetre.

Miután 2008-ban a Tour de Corse kiesett a rali világbajnokság körforgásából, az ASACC, a korzikai autósportokat összefogó szervezet az Eurosport Event-szel lépett együttműködésre, az elmúlt években előbb az International Rally Challenge, majd az Európa-bajnokság részeként rendezték meg a viadalt, hogy életben tartsák és hogy nemzetközi eseményként legyen az jegyezve. Az Eurosport Events örömmel látja, hogy az elmúlt négy év erőfeszítései és komoly anyagi áldozatvállalásai nem voltak hiábavalóak, ezek segítették a Tour de Corse-ot, hogy az visszatérhessen a ralisport csúcsára, egyúttal reméli, hogy a 2014-es futammal kapcsolatos elszámolási kérdések hamarosan rendeződnek.

A kontinenssorozat promótere módosítási előterjesztéssel fog élni a versenynaptárat illetően, az Európa-bajnokság zárófordulójának a Rallye du Valais-t fogja javasolni az FIA rali bizottságának következő ülésén.

 

Andrew

 

2015. február 12.