Get Adobe Flash player

A Francia Rallye jövője

 

Visszatér a világbajnokság Korzikára?

A Corse Matin korzikai újság értesülései szerint az FFSA, a francia autósport szövetség hamarosan bejelenti, hogy az ország rali világbajnoki futama Elzász régiójából visszaköltözik korábbi otthonába, Korzika szigetére. A riport azt állítja, hogy a verseny szervezői szerint két elzászi önkormányzat is visszavonta a verseny a támogatását, ezzel együtt az anyagi hozzájárulást is.

A Tour de Corse legutóbb 2008-ban volt a világbajnokság része, azóta az Intercontinental Rally Challenge, illetve az Európa-bajnoki sorozat fordulójaként rendezik meg. A nemrég kiadott versenynaptárak szerint 2015-ben a kontinensbajnokság utolsó futamaként látogat el Korzikára az érintett mezőny, egy hónappal az elvileg Elzászban megrendezésre kerülő Francia Rallye-t követően. Ez utóbbi futam ugyanakkor a „rendezői megállapodásra vár” megjegyzéssel szerepel a világbajnokság kalendárjában.

Az elzászi verseny egy négyrésztvevős, az FFSA által meghirdetett tendert követően valósult meg, miután a francia világbajnoki futam elköltözött Korzikáról. Arról nincsenek hírek, hogy most is tender döntene a viadal sorsáról.

Az Európa-bajnokság versenynaptárának kihirdetése után nem sokkal ugyanakkor belekerült abba tartalékként a Rallye du Valais, amit szintén ősszel szoktak megtartani. Ez pedig spekulációra adhat okot, ugyanis így Svájcban lehetne az Európa-bajnokság zárása, míg Korzika a világbajnoki fordulónak adhatna helyet.

 

Andrew

 

2014. december 19.